Week van de Belgische Muziek

Deze week draait helemaal rond muziek en artiesten van eigen bodem.

Raf Vertessen
(c) Jack.pm

Op maandag 8 februari startte de Week van de Belgische muziek. Over het hele land wordt muziek van eigen bodem deze week extra in de spotlights gezet met tal van muzikale acties.

De Week van de Belgische muziek is een initiatief van de VRT en VI.BE, het aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector, ter vervanging van de MIA's. Die muziekprijzen worden dit jaar door de coronacrisis immers niet uitgereikt.

Daarom zal er van 8 tot en met 14 februari op radio en tv bijzonder veel aandacht zijn voor muziek en artiesten van eigen bodem, in extra programma's, podcastreeksen en hitlijsten. De Belgische muziek zal ook centraal staan in lokale muziekwinkels, concertzalen en clubs, door allerlei initiatieven van de muzieksector.

Ook jouw cultuurhuis doet mee aan de Week van de Belgische muziek!
Om muzikanten van eigen bodem in de kijker te zetten, hebben we een nieuwe thematafel ingericht met het beste van muzikaal België.

Daarnaast staat cultuurThuis ook helemaal in het teken van Belgische muziek met cultuurhuis #4 | Raf Vertessen.

Looienaar Raf Vertessen week enkele jaren geleden uit naar Brooklyn, New York om er zijn droom na te jagen en  professioneel jazzdrummer te worden. Sindsdien schuimt hij de jazzclubs en underground scene af waar hij wekelijks het mooie weer maakt, vaak samen met zijn al even muzikale vriendin Charlotte Jacobs. Maar Raf is niet de enige muzikale Vertessen. Ook zijn vader Marc is een getalenteerd muzikant en speelt als geen ander klarinet. De coronacrisis bracht Raf terug naar België, waar hij samen met zijn vader begon te jammen. En dat smaakte naar meer. Voor het eerst spelen vader, zoon en schoondochter samen op het podium. Een unicum, speciaal voor cultuurThuis.

Check het optreden van Raf, Marc en Charlotte op 14/2 om 20.00 uur via onze website, ons Youtube-kanaal of onze Facebookpagina.

Meer info over de Week van de Belgische Muziek: https://vi.be/