Louis Alaerts schrijft maandelijks een exclusieve column voor de Facebookpagina van het cultuurhuis. Elke 5e dag van de maand schrijft hij daar zijn observaties, meningen en ideeën neer.

Lees zijn column  “Kermis en krieken” vanaf 5/05 op … Lees verder

Tijdens de afgelopen blokperiode studeerden heel wat Looise jongeren samen in de Floréal.

Dit was een fijn initiatief van de Jeugddienst. 

Lees verder

Zin in comedy? Dan zit je goed bij ons!

Vrouwen in comedy, we zien ze graag bezig. We zijn dan ook enorm blij dat de jonge energiebom Soe Nsuki op ons seizoensprogramma van 2019-2020 prijkt!

Op donderdag 12 december 2019 komt Soe naar het cultuurhuis met 'Soetopia', haar allereerste avondvullende voorstelling. Ze neemt je mee naar Soetopia, een land waar de glazen overvol zijn, maar ook tegenslag zijn plaats heeft.

Wordt er gelachen? Ja!
Wordt er geweend? Ja!
Wordt er geld uitgedeeld? Misschien!

Heb je zin in meer comedy? Check dan ons volledige podiumaanbod op onze website

Lees verder

Met je (klein)kind naar de film?

Goed nieuws!

Ook tijdens seizoen 2019-2020 kan je weer gezellig met je (klein)kind naar de film komen!

We vertonen volgend seizoen 'De grote boze vos en andere verhalen', 'Molly Monster' en 'Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer', stuk voor stuk hilarische jeugdfilms die je echt niet missen wil.

Na elke filmvoorstelling organiseren we tevens een workshop voor de jongere bezoekers. Deelnemen aan de workshop kan ook wanneer je de film niet gezien hebt.

Lees verder

NIEUW. De Filmmagie-filmclub komt naar het cultuurhuis!

Vanaf dit seizoen stapt jouw cultuurhuis in het circuit van een tiental over Vlaanderen verspreide Filmmagie-filmclubs. Dit betekent dat je maandelijks bij ons terecht kan voor de beste, meest ontroerende of spraakmakendste kwaliteitsfilms. Alle films worden ingeleid en na de film kan je gezellig van gedachten wisselen.

De Filmmagie-filmclub zal op dinsdag 10 september 2019 van start gaan met een vertoning van het aangrijpende Bende van Nijvel-drama Niet Schieten. Regisseur Stijn Coninx komt zelfs langs, en gaat na de film met jou in nagesprek.

Meer informatie vind je op www.filmmagie.be.             

Lees verder

We kregen een schilderij van Minus van Looi cadeau!

Op maandag 15 april 2019 kreeg het cultuurhuis een nieuw schilderij van de Looise schrijver Minus van Looi cadeau. De kleinkinderen van Minus kwamen het werk, dat geschilderd werd door Broeder Max, persoonlijk overhandigen. Onze schepen van cultuur Alies Smeets nam het werk graag in ontvangst. Wie het werk wil bezichtigen, kan hiervoor terecht in het cultuurhuis.

Lees verder

Wil je als leraar genieten van het reductietarief?

Kom langs onze balie met je actuele lerarenkaart 2019.

Je ontvangt van ons een ‘voucher’ (een code) waarmee je online tickets aan reductietarief kan reserveren.

Lees verder

Op zoek naar een Mobiele Werkplek? Samen studeren?

Comfortabel werken of studeren bij ons? Elke flexplek is nu uitgerust met 2 USB-poorten en 2 stopcontacten. Jouw mobiele werkplek is bovendien voorzien van perfect werkende wifi.

Lees verder