LOOkale held

Samen met de LOOkale Held vertellen we Looise verhalen.

Wie is Frans Vogels?

Looienaar Frans Vogels is onze tweede LOOkale held!  Hij heeft verdere een passie voor cultuur en een hart voor mensen.

Frans Vogels is de nieuwe LOOkale held van het cultuurhuis. Hij zal de komende twee jaar verschillende heldendaden verrichten. Frans is beeldend kunstenaar. Zijn schilderijen hangen in huiskamers van Zweden tot in Dubai. Je kon zijn werk ‘King & Queen’ zelfs een tijdlang in het nieuwe KMSK Antwerpen zien hangen. Frans is sociaal geëngageerd en wil zich als LOOkale held inzetten voor mensen die minder gemakkelijk hun weg naar kunst en cultuur vinden. Wat zijn we trots om twee jaar lang met zo’n geëngageerde held te mogen werken.

Kunstbanner gevel gemeentehuis

Onze LOOkale held Frans Vogels maakte een gloednieuwe banner voor het gemeentehuis. Wat zijn we fier op zijn mooie werk en warme boodschap!

Helden van hier

Beeldend kunstenaar Frans Vogels is de LOOkale held van cultuurhuis Tessenderlo. Maar hij is niet de enige held van hier. Daarom lanceert hij samen met ons het project ‘Helden van hier’, een wisselende tentoonstelling van lokale talenten. Frans selecteert Looise kunstcollega’s die telkens één maand met één werk in het cultuurhuis tentoonstellen. Nog tot februari 2025 kan je in totaal 9 Looise kunstenaars uit verschillende disciplines ontdekken.

De jonge kunstenaar Saar Beets bijt de spits af met haar schilderij Window. Saar werkt expressionistisch en laat zich inspireren door onder andere Toulouse-Lautrec, Karel Appel, Willem de Kooning en Hokusai.

Je kan haar werk bezichtigen van 1 september tot en met 31 oktober in cultuurhuis Tessenderlo | Rodeheide 3, tijdens de openingsuren.

Kleur je eigen Vogels 

Frans maakte een paar kleurplaten in zijn typische tekenstijl. Kom jouw exemplaar vanaf 3 september halen en kleur het lekker in. Je kan ze vinden in de jeugdafdeling van het cultuurhuis | Rodeheide.

The Bollock Brothers | Za 4 nov 2023, 20.00 uur

Als eerste heldendaad haalt Frans de punk/newwave-muziekgroep The Bollock Brothers naar Tessenderlo. Noteer alvast zaterdag 4 november in je agenda. Met: The Frozen Penguins, JIMZO 2.0 en Trockenrückstand.

Benieuwd naar meer heldendaden? Hou dan zeker onze sociale media in de gaten voor alle updates!

Voorbije acties

 

#KunstOpZondag | Zo 13 aug 2023, 11.00 - 17.00 uur

Op zondag 13 augustus 2023 roept LOOkale Held Frans Vogels kunstenaars groot en klein op voor #KunstOpZondag.
Net zoals vorig jaar nodigen we jou uit om naar buiten te komen met je zelfgemaakte kunstwerken.
De Markt van Tessenderlo wordt voor  ons eigen kleine Montmartre.

 

frans vogels