LOOkale held

Samen met de LOOkale Held vertellen we Looise verhalen.

Wie is Sven?

Looienaar Sven Ceustermans is onze eerste LOOkale held!  Hij heeft een passie voor cultuur en een hart voor mensen.

Wat?

We brengen jou, je vrienden, vrijwilligers en artiesten samen onder één dak. Met fijne events en projecten, met couleur locale, een kopje koffie en met veel goesting.

Wat heeft Sven al gedaan?

Sven trok foto’s voor onze website, sociale media en voor in onze seizoensbrochures.

In 2021 interviewde hij bekende en minder bekende artiesten voor cultuurThuis, ons digitale podium. 

In seizoen 2021 2022 maken we samen podcasts. Hierin gaat Sven op zoek naar warme, menselijke verhalen van Looienaars én van bekendere mensen.

Sven Ceustermans
(c) Sven Ceustermans

Wat kan je zien & horen van de LOOkale held?

cultuurhuis Tessenderlo Podcast | Tweewekelijks kon je in 2021 2022 via alle reguliere podcastapps (Spotify, Apple Music,…) een nieuwe aflevering van de cultuurhuis Tessenderlo - podcast beluisteren. Lokale helden en bekende personen gaan in gesprek met LOOkale held Sven. Dit levert mooie, inspirerende verhalen op. Neem hier een kijkje: https://www.cultuurhuistessenderlo.be/mijn_podcast

Banner | Sven installeerde een banner tegen de gevel van het gemeentehuis. Lees hieronder het opmerkelijke achtergrondverhaal. 

Zondag fotodag | Iedere zondag zet Sven een foto aan zijn voordeur. Op deze manier hoef je niet ver je deur uit om mooie kunst te kunnen zien. 

cultuurThuis | Sven interviews bekende en minder bekende mensen in een gezellige setting voor cultuurThuis.

#KunstOpZondag | Op zondag 7 augustus 2022 organiseerde de LOOkale held samen met cultuurhuis Tessenderlo de tweede editie van #KunstOpZondag, een laagdrempelige kunstmarkt voor amateurkunstenaars. Met meer dan 36 deelnemende kunstenaars blikken we terug op een geslaagde editie.

#3980 Straatfotografieproject voor scholen | Onze LOOkale held Sven Ceustermans heeft een straatfotografieproject uitgewerkt voor de leerlingen van de 2e graad secundair. Volg een workshop, ga zelf aan de slag en kom je foto’s bekijken tijdens een tentoonstelling in najaar 2022.

The heartbeat of the street | Svens laatste LOOkale heldendaad is een avondvoorstelling die hij helemaal zelf maakt. Hij neemt je mee naar het Amerika van de fifties en sixties en vertelt het verhaal van de beatgeneration, gezien door de lens van bekende straatfotografen als Robert Frank, Saul Leiter en Vivian Maier. Ga jij mee on the road? | Tickets € 6 | red 5 | abo 4 | kansentarief UiTPAS 1,2* | www.svenceustermans.be

 

 

Banner
(c) Sven Ceustermans

De kracht van samenwerking maakt bijzondere kunst

Mooie verhalen vind je overal. Onze LOOkale held zocht én vond het verhaal van Arne Zels en Midas Jacobs en maakte er een bijzonder kunstproject met een diepere laag van.

Arne Zels en Midas Jacobs zijn twee voormalige studenten uit het KSD. Tijdens hun schoolreis naar Italië in 2019 schreven ze samen de dichtbundel ‘Andere Alliteraties - Over de Zorgen van de Gemiddelde Scholier op Buitenlandse Reis’.

In mei 2019 is Midas helaas overleden. Samen met Arne was hij al even bezig om de bundel uit te brengen, wat in eerste instantie eind mei zou gebeuren.
Op 5 september 2019, de verjaardag van Midas, bracht Arne de dichtbundel uit in eigen beheer.

LOOkale held Sven Ceustermans, zocht een manier om zijn platform te gebruiken om het verhaal van Midas en Arne bespreekbaar te maken en meer openbaarheid te geven. Dit doet hij in de vorm van een banner tegen de gevel van het gemeentehuis.

Op de achtergrond zie je een foto die Sven maakte in Tokyo, op het drukke Shibuya-kruispunt. De tekst is een fragment uit het gedicht ‘Voorlopige Vakantie’ dat Arne en Midas samen schreven.

Check Svens tofste cultuurThuis-interviews!

Op zoek naar Svens kijk- en leestips?