Michel Baeten is een satiricus met een warm hart voor cultuur. Hij is een rasechte entertainer met een scherpe pen, een stand-upper die geen blad voor de mond neemt. De geboren en getogen Looienaar is voor velen een nobele onbekende, maar niet voor wie twittert. Michel, @mbaeten voor de volgers, is op Twitter de koning van de lach.

Sinds hij in 2011 actief werd op het medium, houdt hij met zijn scherpe en spitsvondige analyses de vinger aan de pols van de wereld. Altijd hilarisch en zelden serieus, maar wel heel vaak geretweet. Zijn welbespraaktheid werd onder meer door Radio 1 opgemerkt, waar hij werd uitgeroepen tot Meest inspirerende Twitteraar en opdook in het programma ‘Nieuwe Feiten’, waar hij een week lang columns voorlas.

In Tessenderlo was hij jarenlang de aanvoerder van de Tegendraadse Quiz en van Culture Club, een samenwerking tussen het cultuurhuis, JH Tessloo en de gemeentelijke Jeugddienst die een paar keer per jaar een eigengereide activiteit organiseerde voor jong, oud en iedereen daartussenin.

Michel is afgestudeerd als communicatie- en cultuurwetenschapper met een Master in Filmstudies en beeldcultuur. In zijn professionele leven werkt hij bij GC Den Egger in Scherpenheuvel, waar hij al jaren de filmprogrammatie voor zijn rekening neemt.