Frans Aldelhof werd op 1 februari 1942 geboren in Hasselt, als zoon van twee Looienaren die een boekhandeltje uitbaatten in Tessenderlo.

Hij is een man van vele talenten. Tot aan zijn pensioen was hij leerkracht Plastische Opvoeding, hij is lid van Kunstkring Tessenderlo en exposeerde in binnen- en buitenland, van Tessenderlo tot Knokke, en van Tilburg en Oostburg in Nederland tot Wildbad in Duitsland. Onder zijn impuls start de Kunstkring in 1982 ook met een literaire groep: KT-Pen. Binnen KT-Pen brengt Frans zijn twee grote liefdes – het penseel en de pen – samen.

Frans publiceerde verschillende dichtbundels, zoals Schaduw van de Steen (2003) en Bloesem en as (2011), en schreef ook verschillende naslagwerken over het leven in en rond Tessenderlo. Zo schreef hij in 1992 met Louis Verbeeck, stukje bij stukje een knappe biografie over Louis Verbeeck, de Looise ereburger én goede vriend van Frans.

In zijn jaren als dorpsdichter zette hij verschillende toffe projecten op poten, maar Frans is nog lang niet klaar met optreden. In 2021 stond hij nog op het podium van cultuurhuis|het LOO, waar hij samen met Jerom Boons een muzikale ode bracht aan Louis Verbeeck.