Boek
Nederlands

Hoe wij het machtigste dier op aarde werden

Yuval Noah Harari (auteur), Ricard Zaplana Ruiz (illustrator), Inge Pieters (vertaler)
+1
Hoe wij het machtigste dier op aarde werden
×
Hoe wij het machtigste dier op aarde werden Hoe wij het machtigste dier op aarde werden
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Geschiedenis van hoe de mens zich van de prehistorie tot en met de 21e eeuw ontwikkeld heeft en gaandeweg de machtigste diersoort op aarde werd. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
evolutieleer; geschiedenis
Titel
Hoe wij het machtigste dier op aarde werden
Auteur
Yuval Noah Harari
Illustrator
Ricard Zaplana Ruiz
Vertaler
Inge Pieters
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Unstoppable us : how humans took over the world
Uitgever
Amsterdam: Leopold & Ploegsma, copyright 2022
163 p. : ill.
ISBN
9789493295001 (hardback)

Besprekingen

Een geïllustreerde bewerking voor kinderen van Harari’s bekende werk ‘Sapiens’. Ooit was de mens een doodgewone diersoort waar de andere dieren zich niets van aantrokken. Nu is de mens de baas over de wereld… Hoe kan dat? Harari gaat hierop in aan de hand van herkenbare vragen als: hoe komt het bijvoorbeeld dat veel kinderen bang zijn voor monsters onder hun bed? En waarom vinden mensen snoep zo lekker? Op toegankelijke, verhalende wijze schetst de historicus zijn visie op hoe de mens is geworden wie hij is en hoe onze macht ons soms in de problemen brengt, maar ook hoe wie de ten goede kunnen aanwenden. Met levendige illustraties in kleur van mens en dier. Yuval Noah Harari (1976) is een Israëlisch historicus en futuroloog. Hij verwierf wereldfaam door zijn drie boeken ‘Sapiens', 'Homo deus' en '21 lessen voor de 21e eeuw’ over de geschiedenis, het heden en de toekomst van de mens. Voor nieuwsgierige lezers vanaf ca. 10 jaar.

Over Yuval Noah Harari

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Daniel Naber

Yuval Noah Harari (Hebreeuws: יובל נח הררי) (uitgesproken als Joeval Noach Harari) (Kirjat Ata, 24 februari 1976) is een Israëlisch historicus en futuroloog. Tot 2014 was hij een onbekende wetenschapper, gespecialiseerd in de geschiedenis van de middeleeuwen. Hij kreeg wereldfaam door drie boeken: Sapiens, Homo deus en 21 lessen voor de 21e eeuw.

Biografie

Harari werd geboren in Kirjat Ata en groeide op in een niet-gelovig Joods gezin. Hij studeerde van 1993 tot 1998 geschiedenis aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en specialiseerde zich in de militaire geschiedenis van de middeleeuwen. Harari behaalde in 2002 zijn PhD aan het Jesus College van de Universiteit van Oxford. Sinds 2005 is hij hoogleraar aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. In 2020 ontving hij een eredoctoraat van de Vrije Universiteit Brussel.

Zijn drie boeken: …Lees verder op Wikipedia