Boek
Nederlands

Boevenstreken : 3 voorleesverhalen

Tjibbe Veldkamp (auteur), Kees De Boer (illustrator)
+1
Boevenstreken : 3 voorleesverhalen
×
Boevenstreken : 3 voorleesverhalen Boevenstreken : 3 voorleesverhalen

Boevenstreken : 3 voorleesverhalen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Bundeling van drie verhalen over het duo Agent en Boef. Door vindingrijke listen weet Boef steeds weer te ontstnappen uit de gevangenis, wat leidt tot wilde achtervolgingen. Prentenboek met humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
Titel
Boevenstreken : 3 voorleesverhalen
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Illustrator
Kees De Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
[80] p. : ill.
ISBN
9789401471299 (hardback)

Besprekingen

Bundeling van drie eerder afzonderlijk verschenen verhalen over het hilarische duo Agent en Boef. In 'Agent en Boef' (o.a. bekroond met een Zilveren Griffel) zit Boef gevangen in een soort huiskamercel terwijl Agent bezig is met strijken. Boef nodigt Agent uit om in de gevangeniscel te komen kijken naar zijn plakwerkje. Als Agent dat doet, ontsnapt Boef en laat een spoor van vastgeplakte mensen en objecten achter. In 'Agent en Boef en de tekenstreken' weet Boef opnieuw te ontsnappen uit de gevangenis. Door grote tekeningen te maken probeert hij Agent te misleiden en zo uit zijn handen te blijven. Maar wat Boef kan, kan Agent ook! En in 'Agent en Boef en de Boefagent' ontsnapt Boef uiteraard weer. Deze keer omdat hij zich verkleedt als agent terwijl Agent slaapt. Agent gaat in pyjama achter hem aan, maar niemand gelooft dat hij een agent is die achter een ontsnapte boef aan zit. Hij krijgt zelfs een bekeuring omdat hij geen uniform draagt! Een prentenboek met originele en humoristische…Lees verder

Over Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (19 oktober 1962 te Groningen) is een Nederlandse schrijver.

Biografie

Tjibbe Veldkamp studeerde psychologie in Groningen. Hij werd wetenschapper. In 1988 gaf iemand hem de suggestie om eens kinderboeken te gaan schrijven. Na het lezen van Het marsepeinen varkentje van Russell Hoban wist hij dat hij ook zoiets wilde maken. In 1990 begon hij hier serieus mee en in 1992 verscheen zijn eerste boek, Een ober van niks. Dit maakte hij in samenwerking van illustrator Philip Hopman, met wie hij nog meerdere boeken zou maken. Ook werkt hij samen met illustrator Kees de Boer.

Van 1993 tot 2000 werkte Tjibbe Veldkamp voor Disneytijdschriften, waar hij schreef voor de Donald Duck en Disneyland. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver en vertaler.

In oktober 2010 maakte de Bond tegen het vloeken zich boos om het taalgebruik in het kinderboek Tiffany Dop uit 2009. In een reactie van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties