Lettertype dyslexie
Nederlands

Bert en Bart redden de wereld : dyslexie uitgave

Tjibbe Veldkamp (auteur), Kees De Boer (illustrator)
+1
Bert en Bart redden de wereld : dyslexie uitgave
×
Bert en Bart redden de wereld : dyslexie uitgave Bert en Bart redden de wereld : dyslexie uitgave

Bert en Bart redden de wereld : dyslexie uitgave

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bert en Bart spelen dat ze de aarde redden met hun anti-Zurgh-vernietigingswapens, een gootsteen-plopper en stofzuigerbuis. Hun moeder pakt ze af, maar dan landen er echte Zurghs.
Extra onderwerp
Dyslexie ; Leesboeken, Taalpunt
Titel
Bert en Bart redden de wereld : dyslexie uitgave
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Illustrator
Kees De Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Uitgeverij Dyslexion, 2019
106 p. : ill.
ISBN
9789463243681 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Bert en Bart houden van ruimtewezens en van schieten. Ze doen alsof de Zurghs de aarde aanvallen en dat zij de Zurghs verslaan. Maar met hun moeder Viola in de buurt is dat niet zo makkelijk. Zij pakt hun wapens af en wil dat haar zoons lief zijn. Ze moeten elfjes schilderen, de vlinderdans doen en boomknuffelen. Maar dan vallen de Zurghs echt de aarde aan! En dan blijkt het best handig dat de jongens zo goed zijn in doen alsof. Fantasierijk en humorvol verhaal dat in 2011 als Kinderboekenweekgeschenk verscheen. In deze Dyslexie-editie staan de illustraties van Kees de Boer in zwart-wit. Het boekje heeft stripjes achterin en informatie over de Zurghs. Dit maakt het extra aantrekkelijk voor kinderen om zelf te lezen. Zie ook www.bertenbart.nl. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Deze editie mist de frisse kleurenillustraties uit de eerdere editie*.

Over Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (19 oktober 1962 te Groningen) is een Nederlandse schrijver.

Biografie

Tjibbe Veldkamp studeerde psychologie in Groningen. Hij werd wetenschapper. In 1988 gaf iemand hem de suggestie om eens kinderboeken te gaan schrijven. Na het lezen van Het marsepeinen varkentje van Russell Hoban wist hij dat hij ook zoiets wilde maken. In 1990 begon hij hier serieus mee en in 1992 verscheen zijn eerste boek, Een ober van niks. Dit maakte hij in samenwerking van illustrator Philip Hopman, met wie hij nog meerdere boeken zou maken. Ook werkt hij samen met illustrator Kees de Boer.

Van 1993 tot 2000 werkte Tjibbe Veldkamp voor Disneytijdschriften, waar hij schreef voor de Donald Duck en Disneyland. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver en vertaler.

In oktober 2010 maakte de Bond tegen het vloeken zich boos om het taalgebruik in het kinderboek Tiffany Dop uit 2009. In een reactie van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties