Boek
Nederlands

De kerkhofkrijgers

Tjerk Noordraven (auteur), Esther Malaparte (illustrator)
+1
De kerkhofkrijgers
×
De kerkhofkrijgers De kerkhofkrijgers
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Nera en haar vrienden Eus (half jongen, half geit), mummie Prins Toet en de vriendelijke vampier Dragos gaan opnieuw de strijd aan met Graaf Dracula en zijn vampiersoldaten. Ze krijgen hulp van een groep circusartiesten. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Griezels
Titel
De kerkhofkrijgers
Auteur
Tjerk Noordraven
Illustrator
Esther Malaparte
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2021
256 p.
ISBN
9789048845927 (hardback)

Besprekingen

In dit vijfde deel uit ‘De engste serie ooit’ gaan de vrienden Nera, Dragos, Eus en Prins Toet weer de strijd aan met Graaf Dracula en zijn vampiersoldaten. Samen met een groep circusartiesten gaan ze tot het uiterste om als winnaars uit de bus te komen – spannende avonturen buitelen dan ook in sneltreinvaart over elkaar heen. Ze voorkomen dat de sterke Zóltan tot vampier gemaakt wordt, bevrijden in het voorbijgaan hellehonden, zetten een val op in een bouwvallig theater en gaan uiteindelijk, flink bewapend met harnassen en knoflooksoakers, de duistere catacomben in om de strijd te beslechten. En passant komt Nera erachter dat ze een Dodenwekker is en ook die eigenschap komt goed van pas. Als Graaf Dracula (toch) vlucht is de verbinding naar deel zes gemaakt! Dit deel volgt op 'Het schedelrijk'*, het is aan te raden voorgaande delen eerst te lezen. Kloeke, gebonden uitgave, geschreven in vlot Nederlands, gedrukt tegen een ’griezelige’ achtergrond en gestoffeerd met een enkele tekening…Lees verder

Over Tjerk Noordraven

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nynke de Groot

Tjerk Tijmen André Noordraven (Nijmegen, 4 februari 1987) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In het openbaar draagt hij altijd een opgezette vleerhond op zijn schouder.

Loopbaan

Noordraven groeide op in Nijmegen. Na de middelbare school woonde hij twee jaar lang in Italië, waar hij Italiaanse letterkunde studeerde. Daarna kwam hij terug naar Nederland voor een studie Nederlandse taal en cultuur. Na zijn studie werkte hij als redacteur van boeken, tot hij in 2017 debuteerde als kinderboekenschrijver.

Hij debuteerde in juni 2017 met Het nieuwe spookhuis (9+), het eerste boek uit de serie De engste serie ooit. Al na een week kreeg het boek een tweede druk. In januari 2018 volgde De Transsylvanië Express. Daarna volgden nog meer delen. In totaal krijgt de serie acht delen.

In 2018 stond hij met zijn debuut in de finale van de Hotze de Roosprijs.

In najaar 2018 werd zijn boek Het nieuw…Lees verder op Wikipedia