Boek
Nederlands

Vogel is dood

Tiny Fisscher (auteur), Herma Starreveld (illustrator)
+1
Vogel is dood
×
Vogel is dood Vogel is dood
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Vogel is dood. De andere vogels huilen om hem en missen hem. Na de begrafenis is er thee met wormen. Sfeervol prentenboek dat laat zien wat er gebeurt als iemand gestorven is. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Vogel is dood
Auteur
Tiny Fisscher
Illustrator
Herma Starreveld
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022
[34] p. : ill.
ISBN
9789025776237 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek over dood en rouwverwerking. Vogel is dood. Sommige andere vogels moeten een beetje huilen, dat mag best. Dan is het tijd voor de begrafenis: ze graven een gat, zeggen mooie woorden, missen hem heel erg, en dan is er thee met wormen — of cake. In 'Vogel is dood' worden verschillende kanten van de dood op een warme, onomwonden manier belicht. Het laat zien wat er gebeurt als iemand gestorven is en biedt kind en voorlezer alle ruimte om op hun eigen wijze over de dood te praten.
 Met droge humor en veel gevoel voor taal geschreven. Met fraaie, artistieke illustraties in kleur. Tiny Fisscher (Castricum, 1958) is een zeer bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef meer dan veertig boeken. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Over Tiny Fisscher

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster. Daarnaast is ze ook leespromotor op basisscholen, onder andere via De Schrijverscentrale en Stichting Schoolschrijver.

In 1999 verscheen haar eerste kinderboek En dan was ik de prinses. Intussen heeft ze meer dan vijftig boeken op haar naam staan. Naast kinderboeken en jeugdromans schreef de auteur ook een aantal non-fictieboeken voor jongeren en volwassenen. In 2016 brak ze bij het grote publiek door met haar bewerking van de beroemde klassieker Alleen op de wereld, van Hector Malot. Het boek werd geïllustreerd door Gouden Penseelwinnares Charlotte Dematons, was een van de vier genomineerden van het DWDD-boekenpanel en won de Librisprijs mooiste boekomslag 2016. In 2018 verscheen het boek in een Duitse uitgave. In 2018 verscheen haar romanversie van Romeo en Julia, bij Blossom Books, met illustraties van Sophie Pluim. De reeks klassiekers heeft zich sindsdien flink uitgebreid.

In 2022 w…Lees verder op Wikipedia