Boek
Nederlands

Viva la vida

Tine Bergen (auteur)

Viva la vida

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Dansleraar Jesse geeft plotseling geen les meer aan de groep van Charlot (ik-figuur) en Nore. De nieuwe leraar is veel strenger. Wat is er met Jesse gebeurd? Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Dansen
Titel
Viva la vida
Auteur
Tine Bergen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2013
179 p. : ill.
ISBN
9789002250231 (paperback)

Besprekingen

Wanneer Charlot en Nore naar de dansles gaan, wacht hen een grote verrassing: ze treffen niet hun gebruikelijke dansleraar Jesse aan, maar een zekere Seppe, een nieuwe leraar met een nieuwe methode. Jesse verwacht perfectie en schotelt de meisjes een reeks zware oefeningen voor. Omdat Ellen niet akkoord gaat met zijn aanpak, stuurt hij haar de les uit, en dat is voor de groep de druppel: hun oude leraar moet terugkomen! Alleen hebben ze geen idee waar hij is gebleven.
Bij Charlot thuis loopt het ook niet van een leien dakje. Er komt een supermarkt in de straat en Charlots vader organiseert een buurtfeest om de bouw tegen te gaan, wat een hoop frustraties veroorzaakt bij Charlots moeder. Charlots vader vraagt haar en Nore een dansles voor kleuters in elkaar te steken. Ondertussen blijven de meisjes op zoek gaan naar Jesse en verwacht Ellen dat ze meedoen met de wraakacties die zij heeft bedacht om Seppe de deur uit te krijgen.
Viva la vida is het tweede deel in de reek…Lees verder
Dansleraar Jesse geeft plotseling geen les meer aan de groep van Charlot (ik-figuur) en Nore. In plaats daarvan geeft Seppe les. Hij laat de groep een pittige dans instuderen op Viva la Vida van Coldplay. De meiden vinden hem maar niks, vooral Ellen niet. Zij gaat dan ook de lessen boycotten. Charlot en Nore ontdekken dat Seppe juist heel erg goed kan dansen, en vol goede wil is. Maar kunnen ze er ook achter komen wat er met Jesse is gebeurd? De verhaallijn loopt parallel met het verhaal over het buurtfeest, waar Charlot met haar vriendin een workshop dansen aan de kleuters mag geven. Een eigentijdse tienerroman, waarin alles draait om dansen, verkering en groepsgedrag. De schrijfster laat zien, dat de dingen in werkelijkheid anders blijken te zijn dan op het eerste gezicht lijkt. Doordat de twee verhaallijnen elkaar afwisselen is het een levendig geheel. Het taalgebruik is modern en aansprekend voor tieners, evenals de muziek waarop gedanst wordt. Na ‘Zaterdagkoorts’* is dit het twee…Lees verder