Boek
Nederlands
Advocaat Eddie Flynn wordt gedwongen de verdediging van een van moord op zijn vriendin verdachte man op zich te nemen omdat anders zijn vrouw, die voor een van witwassen verdacht advocatenkantoor werkt, in grote moeilijkheden komt.
Titel
Het pleidooi
Auteur
Steve Cavanagh
Vertaler
Ralph van der Aa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The plea
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2022
443 p.
ISBN
9789021037554 (paperback)

Besprekingen

Voormalig oplichter, nu advocaat Eddie Flynn wordt door een CIA agent min of meer gedwongen de verdediging op zich te nemen van David Child, een jonge multimiljonair die zijn vriendin vermoord zou hebben. Indien hij dit niet doet wacht zijn vrouw die bij een groot advocatenkantoor werkt een aanklacht wegens medeplichtigheid aan witwassen op grote schaal, waaraan dit kantoor schuldig zou zijn. Flynn gelooft dat Child onschuldig is en begint aan een haast onmogelijke rechtszaak, waarbij hij regelmatig een beroep moet doen aan kennissen uit zijn vroegere leven. Een rechtbankthriller die vergelijking met de eerste boeken van John Grisham met gemak doorstaat. Het boek heeft een knap uitgewerkte plot met vele lagen en met rechtszittingen die de lezer doen smullen. Flynn is ook in deze tweede thriller rond zijn persoon een verrassend veelzijdige hoofdpersoon die weinig heel laat van Amerikaanse rechters en openbaar aanklagers en van het systeem van een bekentenis in ruil voor een lagere stra…Lees verder

Over Steve Cavanagh

Steve Cavanagh (Belfast, 1976) is een Ierse advocaat en auteur van met name thrillers.

Leven en werk

Cavanagh is geboren en getogen in Belfast. Toen hij achttien jaar was ging hij naar Dublin om rechten te studeren. Na zijn afstuderen praktiseerde hij civiel recht.

In de Eddie Flynnserie is het gelijknamige personage een advocaat en voormalig oplichter uit New York. Dit personage komt in meerdere boeken voor, maar de verhalen zijn opzichzelfstaand.

Met zijn roman The liar heeft hij in 2018 de Gold Dagger Award gewonnen. Zijn boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en tevens uitgegeven als luisterboek en e-book.

Bibliografie (selectie)

Eddie Flynn serie
  • 2015 - The defence, (in het Nederlands: De verdediging)
  • 2016 - The plea, (in het Nederlands: Het…Lees verder op Wikipedia