Boek
Nederlands
Als het huis van een ex-crimineel afbrandt en daarin de resten van zijn vermiste dochter worden gevonden, wordt hij verdacht van moord, maar dan duikt er een verrassende getuige op.
Titel
De getuige
Auteur
Steve Cavanagh
Vertaler
Ralph van der Aa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The liar
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2022 | Andere uitgaven
397 p.
ISBN
9789021037561 (paperback)

Besprekingen

De dochter van Howell, ex-crimineel, wordt ontvoerd en omdat hij de politie niet vertrouwt, doet hij een beroep op Flynn, ex-straatboefje maar nu gerespecteerd advocaat. Met een list proberen ze de FBI te misleiden, maar dat mislukt. Enkele dagen later brandt Howells huis af en worden daar de resten van zijn vermoorde dochter gevonden. Howell wordt beticht van moord, maar een verrassende getuige gooit alles op zijn kop. Ondertussen krijgt Flynn een tweede zaak op zijn bord. Een oud proces van een goede vriend en collega-advocaat, over een vrouw die onder invloed van drugs haar dochtertje zou hebben vermoord, dreigt te worden heropend en zijn vriend kijkt tegen een schorsing aan. Deze gedeeltelijke rechtbankthriller onderscheidt zich o.a. van andere thrillers door de ingenieuze plot, waarbij de twee verhaallijnen pas in de tweede helft samenkomen. Een intelligent hoofdpersonage, dat weliswaar niet vies is van louche trucs, boeiende en goed uitgewerkte nevenpersonages, veel plotwendinge…Lees verder

Over Steve Cavanagh

Steve Cavanagh (Belfast, 1976) is een Ierse advocaat en auteur van met name thrillers.

Leven en werk

Cavanagh is geboren en getogen in Belfast. Toen hij achttien jaar was ging hij naar Dublin om rechten te studeren. Na zijn afstuderen praktiseerde hij civiel recht.

In de Eddie Flynnserie is het gelijknamige personage een advocaat en voormalig oplichter uit New York. Dit personage komt in meerdere boeken voor, maar de verhalen zijn opzichzelfstaand.

Met zijn roman The liar heeft hij in 2018 de Gold Dagger Award gewonnen. Zijn boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en tevens uitgegeven als luisterboek en e-book.

Bibliografie (selectie)

Eddie Flynn serie
  • 2015 - The defence, (in het Nederlands: De verdediging)
  • 2016 - The plea, (in het Nederlands: Het…Lees verder op Wikipedia