Dwarsligger
Nederlands

Prachtige wereld, waar ben je

Sally Rooney (auteur), Gerda Baardman (vertaler), Jan De Nijs (vertaler)

Prachtige wereld, waar ben je is de nieuwe roman van Sally Rooney, auteur van Gesprekken met vrienden en Normale mensen. Prachtige wereld, waar ben je wordt uitgegeven als luxe hardcover in twee kleuren, blauw en perzik, die willekeurig worden geleverd.

Alice ontmoet Felix. Zij is succesvol romanschrijver, hij werkt in een distributiecentrum. Ze vraag

Titel
Prachtige wereld, waar ben je
Auteur
Sally Rooney 1991-
Vertaler
Gerda Baardman Jan De Nijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Beautiful world, where are you
Uitgever
[Amsterdam]: Dwarsligger, © 2021
515 p. ; 12 cm
ISBN
9789049808679 (paperback)

Andere formaten:

Over Sally Rooney

Sally Rooney (Castlebar, 20 februari 1991) is een Ierse schrijfster. Haar debuutroman Conversations with Friends verscheen in 2017 en haar tweede roman Normal People volgde een jaar later.

Levensloop

Rooney werd geboren in Castlebar in 1991 en groeide daar op. Haar vader werkte voor Telecom Éireann, haar moeder runde een kunstencentrum. Ze heeft een oudere broer en een jonger zusje. Rooney studeerde Engels aan de Trinity College te Dublin, waar ze werd verkozen tot geleerde in 2011. Later begon ze aan een master in politicologie die ze niet afmaakte, in plaats daarvan deed ze een master in Amerikaanse literatuur. Ze was de hoogste spreker bij het Europees kampioenschap debatteren voor universiteiten in 2013. Voordat ze schrijfster werd deed ze de administratie van een restaurant.

Sinds mei 2017 woont ze in Dublin.

Carrière

Rooney volt…Lees verder op Wikipedia

Suggesties