Boek
Nederlands

De laatste duivel die sterft

Richard Osman (auteur), Eefje Bosch (vertaler), Mechteld Jansen (vertaler)
De bejaarde leden van De moordclub (op donderdag) raken tegen wil en dank betrokken bij de zoektocht naar een waardevol, maar ook zeer illegaal pakketje, en krijgen te maken met hun meest angstaanjagende tegenstander ooit.
Onderwerp
Ouderen
Titel
De laatste duivel die sterft
Auteur
Richard Osman
Vertaler
Eefje Bosch Mechteld Jansen Elise Kuip
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last devil to die
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2023
419 p.
ISBN
9789403129280 (paperback)

Besprekingen

'Cozy crime' in de seniorenresidentie

De Moordclub-boeken van Richard Osman zijn een hit. Na dit deel mag de seniorenclub uitrusten. Even.

Hoewel misdaad nooit knus of gezellig is, bestaat er zoiets als 'cozy crime'. In dit subgenre van de misdaadliteratuur wordt het weerzinwekkende van extreem geweld gecamoufleerd, zijn de speurders vaak amateurs vol goede bedoelingen en is de omgeving meestal lieflijk en landelijk. Alsof Miss Marple rondloopt in het decor van Midsomer murders .

Richard Osman, in Groot-Brittannië populair als presentator van succesvolle BBC-quizprogramma's als Point-less en Richard Osman's house of games , debuteerde in 2020 met een moderne variant, De moordclub (op donderdag) , waarin vier krasse senioren in een chique residentie voor detective spelen. De leider is Elisabeth, die ooit voor de Britse geheime dienst werkte. Ron was een gedreven vakbondsman, Ibrahim een psychiater met een fabelachtig geheugen en Joyce, voormalig verpleegster, mag de charmante babe op leeftijd spelen. De moordclub (op donderdag) werd een doorslaand succes en word…Lees verder

Een spannende en vermakelijke whodunnit van de auteur van ‘De moordclub (op donderdag)’. Tijdens de kerstdagen raakt een uiterst waardevol en illegaal pakketje vermist in de buurt van het seniorencomplex in Coopers Chase. De bejaarde leden van De moordclub (op donderdag) worden tegen wil en dank betrokken bij de zoektocht. Er ontstaat chaos en paniek, en er vallen slachtoffers. Elizabeth, Ron, Joyce en Ibrahim krijgen te maken met hun meest angstaanjagende tegenstander ooit. Er is moordenaar onderweg, en alles draait om de vraag: wie is de laatste duivel die sterft? ‘De laatste duivel die sterft’ is met een vlotte pen en een scherp gevoel voor humor geschreven, en leest als een mix van Agatha Christie en Hendrik Groen. Richard Osman (1970) is een Britse televisieproducent en presentator van programma's op de BBC. 'De moordclub (op donderdag)' was zijn debuut en wordt op dit moment door Steven Spielberg verfilmd.