Strip
Nederlands

Het verdwenen paneel

Pieter De Poortere (illustrator), Moniek Vermeulen (scenarist), Frank Pollet (scenarist)
"Strips kampen vaak met harde vooroordelen: te kinderlijk, het zijn maar prentjes, minderwaardig leesmateriaal, taalarm, niet leesbevorderend ... Toch kent de strip als medium een lange traditie in Vlaanderen en daarbuiten. Strips worden massaal gelezen door kinderen én volwassenen, en hebben wel degelijk veel in hun mars om lezen te bevorderen." (Bron: iedereenleest.be) Het nieuwe label Lees-Tri
Onderwerp
Schilderkunst
Extra onderwerp
Stripverhalen (?), Strips (?)
Titel
Het verdwenen paneel
Illustrator
Pieter De Poortere
Scenarist
Moniek Vermeulen Frank Pollet
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Nanuq, 2020
31 p. : ill.
ISBN
9789464005813 (hardback)

Over Pieter De Poortere

Pieter De Poortere (Gent, 17 september 1976) is een Vlaams striptekenaar en cartoonist, vooral bekend om de reeks Boerke.

De Poortere begon zijn carrière in 2000 als freelance illustrator en publiceerde onder meer in Humo en later Focus Knack. In 2001 bedacht hij de gagstrip Boerke, waarmee hij onmiddellijk succes oogstte. Hij won er dat jaar ook de 'Cartoonistenmedaille' voor 'Beste Nederlandstalige strip van 2001' mee.

Op 11 juli 2011 werd in Parijs een stripmuur onthuld die door De Poortere zelf ontworpen is.

In 2019 verscheen het album Super Mickey van zijn hand met Mickey Mouse in de hoofdrol.

Bibliografie

  • De reeks Boerke
  • De zichtbare man (Bries, 2003)
  • Kak (Bries, 2004)
  • Joe de Eskimo (Bries, 2007)
  • Eskimo gaat op reis (Lannoo, 2007)
  • Super Mickey (Glénat, 2019)
  • Lam (Nanuq, 2020)
  • De Leeuwen van Vlaanderen (Nanuq, 20…Lees verder op Wikipedia

Suggesties