Strip
Nederlands

De Leeuwen van Vlaanderen

De Leeuwen van Vlaanderen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Een toegankelijk stripverhaal, zowel voor jonge lezers als oudere, anderstalige lezers.....Het bekendste verhaal uit onze geschiedenis als hoopvol stripverhaal!.....De boze koning neemt de Hoop of van een hele bevolking. Prinses Gisela blijft radeloos achter. Een weg vol gevaar leidt Sterke Jan en tovenaar Pieter uiteindelijk naar een grote veldslag. Kunnen ze de Hoop terugvinden?
Extra onderwerp
Stripverhalen (?), Strips (?)
Titel
De Leeuwen van Vlaanderen
Auteur
Pieter De Poortere
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Nanuq, 2020
29 p. : ill.
ISBN
9789464005806 (hardback)

Over Pieter De Poortere

Pieter De Poortere (Gent, 17 september 1976) is een Vlaams striptekenaar en cartoonist, vooral bekend om de reeks Boerke.

De Poortere begon zijn carrière in 2000 als freelance illustrator en publiceerde onder meer in Humo en later Focus Knack. In 2001 bedacht hij de gagstrip Boerke, waarmee hij onmiddellijk succes oogstte. Hij won er dat jaar ook de 'Cartoonistenmedaille' voor 'Beste Nederlandstalige strip van 2001' mee.

Op 11 juli 2011 werd in Parijs een stripmuur onthuld die door De Poortere zelf ontworpen is.

In 2019 verscheen het album Super Mickey van zijn hand met Mickey Mouse in de hoofdrol.

Bibliografie

  • De reeks Boerke
  • De zichtbare man (Bries, 2003)
  • Kak (Bries, 2004)
  • Joe de Eskimo (Bries, 2007)
  • Eskimo gaat op reis (Lannoo, 2007)
  • Super Mickey (Glénat, 2019)
  • Lam (Nanuq, 2020)
  • De Leeuwen van Vlaanderen (Nanuq, 20…Lees verder op Wikipedia