Boek
Nederlands

Konijn zonder egel

Paul Verrept (auteur)
+1
Konijn zonder egel
×
Konijn zonder egel Konijn zonder egel

Konijn zonder egel

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wat gebeurt er met de vriendschap tussen Konijn en Egel als Marmot tussen hen in lijkt te komen? Met illustraties in kleur. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Gevoelens
Titel
Konijn zonder egel / tekst en illustraties Paul Verrept
Auteur
Paul Verrept
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2022
59 p. : ill.
ISBN
9789462916623 (hardback)

Besprekingen

Een invoelend verhaal over de vriendschap tussen Konijn en Egel. Konijn kijkt uit naar de dagelijkse bezoekjes van zijn vriend Egel, maar dat verandert als Egel Marmot leert kennen. Egel is heel gelukkig, maar Konijns wereld staat op zijn kop. Hij weet niet hoe hij met deze verandering om moet gaan. Moet hij nu verder zonder Egel? In zachtaardige stijl geschreven. Met aquareltekeningen in kleur. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar. Paul Verrept (Deurne, 1963) is een zeer bekende auteur, illustrator en uitvoerend kunstenaar. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Paul Verrept

Paul Verrept (Deurne, 12 maart 1963) is een Belgische schrijver van kinderboeken, illustrator en grafisch vormgever.

Biografie

Verrept studeerde eerst aan het RITSC en vervolgens aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Beide opleidingen zet hij vervroegd stop. Bij de tweede opleiding is dat omwille van zijn theaterambities. Verrept ondervindt later dat theater niet zijn medium is, maar blijft wel theateraffiches ontwerpen, en start zo zijn carrière als grafisch ontwerper.

Als ontwerper van affiches is Verrept een minimalist. Zijn belangrijkste klanten waren (en zijn): Monty, Cie. de Koe, Laika, Peter De Graef, Comp. Marius, De Helling en Kunst/Werk. In 1997 ontvangt Verrept de Agfa-prijs voor theateraffiches.

Naast grafisch ontwerper is Verrept ook sinds 1994 actief als auteur en als illustrator.

Verder werkt hij samen met uitgevers en literaire organisaties, zoals de Stichting Lezen, …Lees verder op Wikipedia