Strip
Nederlands

Serial gamer

Midam (auteur)

Serial gamer

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Eenpagina ballonstrips.
Titel
Serial gamer
Auteur
Midam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Serial player
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2014
45 p. : ill.
ISBN
9789462102217 (paperback)

Besprekingen

Met illustraties van Midam is dit alweer de 14e uitgave van de avonturen van Kid Paddle. De lezer krijgt ongeveer vijftig verhaaltjes gepresenteerd in full colour met of zonder tekstballonnen. Nagenoeg alle verhaaltjes zijn één pagina lang waarin onze hoofdrolspeler en zijn familie en vrienden in de meest bizarre, doldwaze situaties terechtkomen. De tekeningen zijn expressief en niet altijd geschikt voor al te jonge kijkers vanwege enkele expliciete illustraties. Het is voornamelijk bedoeld voor de doelgroep die houden van fantasierijke strips met niet altijd een happy end.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de stips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, K…Lees verder op Wikipedia