Strip
Nederlands

Princess over

Midam (auteur), Gof (scenarist), Eric Adam (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Princess over / tekeningen Midam, Adam, Julien, P. Auger ; scenario Midam, Gof, Patelin, Thitaume, Benz, Venet
Auteur
Midam
Scenarist
Gof Patelin Thitaume Gerd Benz Venet
Illustrator
Eric Adam Julien Philippe Auger
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Princess over
Uitgever
Antwerpen: Ballon, © 2020
47 p. : ill.
ISBN
9789462107458 (paperback)

Besprekingen

De Barbaar is een stripfiguurtje dat niet alleen op de strippagina bestaat, maar ook in een computergame. Dat wordt althans gesuggereerd door de titel 'Game over' en de korte gags ter grootte van één pagina waaruit dit stripalbum en deze stripreeks bestaan. De hoofdfiguur komt steeds in een penibele situatie terecht. Steeds probeert hij Princess te redden, een meisje dat het midden houdt tussen een middeleeuwse prinses en een 21ste-eeuwse tiener. De avonturen eindigen steeds nogal bloederig en vrijwel altijd fataal voor Princess, maar de humor is dermate absurd dat een en ander onrealistisch persiflerend overkomt. Beide figuren zouden al duizenden doden gestorven zijn. Voor jonge kinderen die dergelijke subtiliteiten nog niet kunnen onderscheiden toch wel eng, maar deze strip lijkt zich vooral te richten op oudere jeugd die graag games speelt. Dit afzonderlijk leesbare deel bevat een selectie van gags die zijn verschenen in vorige (achttien) delen van de reeks. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de strips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, …Lees verder op Wikipedia