Strip
Nederlands

Men in Blork

Midam (auteur)

Men in Blork

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Men in Blork
Auteur
Midam
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Ballon Media, 2018
45 p. : ill.
ISBN
9789462106123 (paperback)

Besprekingen

Midam is het pseudoniem van de Belgische striptekenaar Michel Ledent (1963-), al ruim 25 jaar verbonden aan de computergames-afdeling van uitgeverij Dupuis. Deze achtergrond komt nadrukkelijk naar voren in zijn strip 'Kid Paddle'. Deze reeks is inmiddels toe aan het vijftiende deel. Het is een gagstrip met veel visuele grappen, dikwijls zonder tekst. Deze kenmerken verraden de verbondenheid met het computergame. Hoofdpersoon is het jongetje Kid Paddle. Enkele andere personages omringen hem. Het zijn vooral fantasiefiguren, zoals een middeleeuwse dame en monsterachtige wezentjes. De handeling verplaatst zich regelmatig naar een virtuele fantasiewereld. Gezien het onderwerp een vooral op een jong publiek gerichte strip. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Serial gamer' (2014)*.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de stips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, K…Lees verder op Wikipedia