Boek
Nederlands

24 uur

Marcel van Driel (auteur)
+1
24 uur
×
24 uur 24 uur
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Claire (16) wordt opgejaagd door twee gewapende jongens. Als het haar lukt 24 uur uit hun handen te blijven, dan krijgt ze 10.000 euro. Als het niet lukt, betekent dat haar dood. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
24 uur
Auteur
Marcel van Driel
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2023
105 p.
ISBN
9789020609738 (hardback)

Besprekingen

Een spannend verhaal over misdaad en overleven. Claire (16) is een flitsbezorger. Op een koude winteravond brengt ze haar laatste bestelling weg. Maar ze wordt opgewacht door twee gewapende jongens. De jongens jagen voor hun lol op mensen. Nu hebben ze het op Claire gemunt. Zonder geld, telefoon, jas en op blote voeten moet Claire 24 uur uit handen van de jongens zien te blijven. Als het haar lukt, dan krijgt ze 10.000 euro. Maar als het niet lukt, betekent dat haar dood. De jongens vertellen Claire hun spelregels, maar dan ontdekt ze dat zij valsspelen. Vlot en spannend geschreven. Geschikt voor lezers vanaf ca. 14 jaar.Marcel van Driel (Arnhem, 1967) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Hij schreef meer dan vijfenvijftig boeken.

Over Marcel van Driel

Marcel van Driel (Arnhem, 4 februari 1967) is een Nederlandse schrijver, voornamelijk van kinderboeken.

Levensloop

Van Driel groeide op in de Zuidwijken van Zutphen. Hij is van jongs af vertrouwd geweest met thrillers, magische boeken, griezelverhalen, sciencefiction en sprookjes. Hij maakt films en schrijft boeken voor kinderen en volwassenen. Zijn eerste boek, Een Elfje in de Sneeuw, verscheen in 2002. In 2004 volgde De Sprookjesspeurders als eerste deel van een sprookjestrilogie in de serie Leesleeuw.

In maart 2005 verscheen het tweede deel uit de reeks, De Drie Sneeuwwitjes, en een jaar later werd de serie afgesloten met Droomroosje. In datzelfde jaar verscheen Straatwijs, een achtervolgingsthriller met alleen maar vrouwen in de hoofdrol. Het boek is een ode is aan Van Driels favoriete stad Rotterdam. In april 2005 verscheen Help, Katman! Help!, een boek over een jongen…Lees verder op Wikipedia