Boek
Nederlands

Ter zake : zakelijk Nederlands voor anderstaligen

Lyan Bekkers (auteur), Susan Mennen (auteur)

Ter zake : zakelijk Nederlands voor anderstaligen

Leergang zakelijk Nederlands voor anderstaligen met een middelbare of hogere opleiding gericht op gaan werken in een zakelijke omgeving; leidt op van niveau A2 tot B1.
Titel
Ter zake : zakelijk Nederlands voor anderstaligen
Auteur
Lyan Bekkers Susan Mennen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Intertaal, 2019
200 p. : ill.
Aantekening
Taalcursus Nederlands, raadpleging in het Nederlands, van niveau A2 tot niveau B1 Het audiomateriaal in mp3-formaat is gratis te downloaden van media.intertaal.nl
ISBN
9789054510277 (paperback)

Besprekingen

Een aantrekkelijke - met veel plaatjes versierde - en uiterst praktische methode om anderstaligen zakelijk Nederlands te leren. Dat gebeurt aan de hand van veel afwisselende oefeningen uit alledaagse situaties en van de werkvloer. Aan de hand van vijf 'modulen' (cultuur, telefoneren, presenteren, vergaderen en onderhandelen) geeft het boek talrijke voorbeelden met 'lees'oefenstof, maar ook luisterfragmenten op twee bijgevoegde cd's. De modulen bestaan elk weer uit twee lessen, waarin steeds leesteksten, luisterfragmenten, gestuurde spreekopdrachten, schrijfoefeningen en reflectievragen over de eigen vaardigheden in het Nederlands aan de orde komen. Ook het onderdeel 'grammatica' wordt niet geschuwd, maar aantrekkelijk gemaakt door praktische oefeningen. De in wezen toch vrij moeilijke opgaven dragen door de vele toepassingen uit de praktijk en vragen uit de wereld van het zakelijk verkeer bij aan een betere spreek- en schrijfvaardigheid van anderstaligen.