Boek
Nederlands

Moeraskou

Liza Marklund (auteur), Wendy Prins (vertaler)
De zoon van een politieagent ontvangt een brief in het handschrift van zijn decennialang vermiste moeder.
Titel
Moeraskou
Auteur
Liza Marklund
Vertaler
Wendy Prins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Kallmyren
Uitgever
Amsterdam: De Geus, © 2023
347 p.
ISBN
9789044546255 (paperback)

Besprekingen

Een thriller over de zoon van een politieagent, die een brief ontvangt in het handschrift van zijn vermiste moeder. Stenträsk, 1990. Helena, vrouw van politieagent Wiking Stormberg, en haar dochter zijn even naar buiten – maar ze komen niet meer thuis. Het meisje vinden ze bij het moeras, Helena blijft spoorloos. Decennia later ontvangt hun zoon ineens een brief in het handschrift van Helena. Wiking kan het niet bevatten: wordt hij gek, ziet hij spoken? Of leeft Helena nog? Spannend en vlot geschreven. Liza Marklund (Piteå, 1962) is een internationaal bekende Zweedse schrijver en journalist. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven.

Over Liza Marklund

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mogens Engelund

Liza Marklund, geboren als Eva Elisabeth Marklund (Pålmark, nabij Piteå, 9 september 1962) is een Zweedse schrijfster, bekend om haar detectiveromans met journaliste Annika Bengtzon als hoofdpersoon. Daarnaast schreef zij non-fictieromans met als thema huiselijk geweld en mishandeling van vrouwen, en werkte zij als journalist voor onder meer de Zweedse tabloid Expressen.

Biografie

Liza Marklund groeide op in het noorden van Zweden in het gehucht Pålmark, ongeveer 20 kilometer noordelijk van Piteå. Ze werkte een aantal jaren als journalist voor Expressen, een van de twee landelijk opererende Zweedse tabloids. In 1995 debuteerde Marklund met de non-fictieroman Gömda, geschreven samen met Mia Eriksson. Het boek was aanvankelijk geen groot succes, maar na haar doorbraak als schrijfster van detectiveromans werd een heruitgave van dit boek een bestseller. Haar eerste roman Spränga…Lees verder op Wikipedia