Boek
Nederlands

De archeoloog

Liesbet Slegers (auteur)
+1
De archeoloog
×
De archeoloog De archeoloog
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De archeoloog graaft in de grond en vindt daar schatten van vroeger. Prentenboek over het werk van de archeloog, met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Beroepen, Archeologie
Titel
De archeoloog
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789044813807 (hardback)

Besprekingen

In het kader van een gesubsidieerd Europees project om archeologie uit te leggen aan (jong) publiek is onder andere dit boek verschenen dat zich richt op kleuters (4-6 jaar). Aan de hand van eenvoudige teksten (gedrukt in een grote letter) in combinatie met eenvoudige paginagrote illustraties (grote blije kleuterachtige figuren, weinig onnodige details) wordt uitleg gegeven over de waarde van het kennen van je geschiedenis door op zoek te gaan naar sporen uit het verleden. Heel knap is het dat het de auteur lukt om met het verhaal heel dicht bij de kleuter te blijven: welke kleren moet je aan om te graven, waar graaf je mee, de blijdschap van het vinden van een voorwerp. De archeoloog is een vrolijk meisje, de gravers blije jongens, de vondst een koningskroontje. Het is geen bezwaar dat in deze Vlaamse uitgave ook hier en daar voor ons wat 'vreemde' Vlaamse woorden staan, omdat de voorlezer daar makkelijk een 'eigen' woord voor kan gebruiken. In dezelfde opzet verschenen nog meer inf…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia

Suggesties