Boek
Nederlands

Moeder Doorn en andere verhalen over moed en vriendelijkheid

Juliet Marillier (auteur), Kathleen Jennings (illustrator), Marieke Veringa (vertaler)

Moeder Doorn en andere verhalen over moed en vriendelijkheid

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Lara, Niamh, Bella en Katrin ontmoeten alle vier wezens uit de Andere Wereld, waardoor hun leven een andere wending krijgt. Vier sprookjesachtige verhalen over moedige meisjes die zich weten te redden in gevaarlijke situaties en het goede in onbekende wezens zien. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Moeder Doorn en andere verhalen over moed en vriendelijkheid
Auteur
Juliet Marillier
Illustrator
Kathleen Jennings
Vertaler
Marieke Veringa
Taal
Nederlands
Uitgever
Den Haag: Dutch Venture Publishing, 2021
137 p. : ill.
ISBN
9789492585974 (hardback)

Besprekingen

Lara moet vaak water uit een bron halen, water dat haar moeder nodig heeft om broden te bakken. Op een dag staat de geheimzinnige bron droog en zit er een gele, gevlekte pad met een brede mond. Hij kan ervoor zorgen dat er weer water in de bron komt, maar dan wil hij daar wel drie beloningen voor: met Lara mee naar huis en bij haar slapen. Maar Lara weet zeker dat haar moeder daar niets van wil weten. Ook Niamh, Bella en Katrin ontmoeten in hun verhalen wezens uit de Andere Wereld, waardoor hun leven een andere wending krijgt. Vier indrukwekkende, goed geschreven verhalen met veel sprookjesmotieven. De vier moedige meisjes worden als hoofdpersoon steeds goed uitgewerkt. De verhalen zijn goed opgebouwd, met verrassende wendingen en bijzondere elementen zoals een ‘verlegen keukenhand’ en een ‘verloren tondeldoos’. De meisjes, waaronder de jonge soldaat Katrin, weten steeds het goede in andere wezens te zien en vriendschappen te sluiten die niet voor de hand liggen, waardoor zij gevaarli…Lees verder

Over Juliet Marillier

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Juliet Marillier is een fantasyschrijver uit Australië, die met name 'historische' fantasy-boeken schrijft.

Zij werd geboren in Dunedin, Nieuw-Zeeland, een stadje waar veel Schotse immigranten naartoe getrokken zijn. Zo groeide zij op met Keltische muziek en Keltische verhalen – dit verklaart haar belangstelling voor geschiedenis en folklore.

Zij studeerde af aan de universiteit van Otage in taal en muziek, met daarna een zeer gevarieerde carrière van lesgeven in muziekgeschiedenis, zang en koorleiding, alsmede verscheidene banen voor de overheid. In 2002 werd ze voltijds schrijver.

Marillier heeft vele prijzen gewonnen voor haar boeken, waaronder vijf Aurealis Awards, vier Sir Julius Vogel Awards, de American Library Association Alex Award en de Prix Imaginales.

Zij is actief in haar lokale schrijfgemeenschap, begeleidt aspirant-schrijvers, geeft workshops, en is lid van de Literaire raad van het Katharine Susannah …Lees verder op Wikipedia