Boek
Nederlands
In ruil voor haar bevrijding uit de gevangenis door een geheimzinnige elf, moet een vrouw zich zeven jaar als genezer vestigen in het dorp Wintersdiep.
Titel
Dromerspoel
Auteur
Juliet Marillier
Vertaler
Selma Soester
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dreamer's pool
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, copyright 2016
447 p.
ISBN
9789024570379 (paperback)

Besprekingen

Vlak voordat Meidoorn geëxecuteerd zal worden door hoofdman Mathuin, biedt een geheimzinnige elf aan om haar te bevrijden uit de gevangenis. In ruil voor zijn hulp moet ze zeven jaar in het dorp Wintersdiep doorbrengen als genezer en moet ze iedereen die om hulp vraagt helpen, zonder uitzondering. Haar medegevangene Grim gaat met haar mee. Ze gaan wonen in een huisje aan de rand van het Dromersbos. Vlak na hun aankomst komt de toekomstige verloofde van de prins van het gebied aan. Maar zij blijkt heel anders te zijn dan de prins dacht. Eerste deel uit de serie 'Meidoorn & Grim'. Het verhaal wordt afgewisseld per hoofdstuk verteld door Meidoorn, Grim of prins Oran. Ze hebben elk een heel eigen vertelstem die goed past bij hun karakter en status. Meidoorn en Grim zijn bijzondere hoofdpersonen, omdat ze niet erg sympathiek zijn. De plot in dit eerste deel is wat voorspelbaar, maar het overkoepelende verhaal van de serie is intrigerend: wat hebben Meidoorn en Grim meegemaakt voordat de le…Lees verder

Over Juliet Marillier

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Juliet Marillier is een fantasyschrijver uit Australië, die met name 'historische' fantasy-boeken schrijft.

Zij werd geboren in Dunedin, Nieuw-Zeeland, een stadje waar veel Schotse immigranten naartoe getrokken zijn. Zo groeide zij op met Keltische muziek en Keltische verhalen – dit verklaart haar belangstelling voor geschiedenis en folklore.

Zij studeerde af aan de universiteit van Otage in taal en muziek, met daarna een zeer gevarieerde carrière van lesgeven in muziekgeschiedenis, zang en koorleiding, alsmede verscheidene banen voor de overheid. In 2002 werd ze voltijds schrijver.

Marillier heeft vele prijzen gewonnen voor haar boeken, waaronder vijf Aurealis Awards, vier Sir Julius Vogel Awards, de American Library Association Alex Award en de Prix Imaginales.

Zij is actief in haar lokale schrijfgemeenschap, begeleidt aspirant-schrijvers, geeft workshops, en is lid van de Literaire raad van het Katharine Susannah …Lees verder op Wikipedia