Boek
Nederlands

Slipjacht

Jowi Schmitz (auteur)
+1
Slipjacht
×
Slipjacht Slipjacht
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Matteo (15) gaat ervandoor tijdens een schoolkamp op de Veluwe nadat zijn vader een duistere ontdekking heeft gedaan. Maar in het bos schuilt een groot gevaar. Vanaf ca. 13 jaar.
Extra onderwerp
Taalpunt, Makkelijk lezen
Titel
Slipjacht
Auteur
Jowi Schmitz
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2022
119 p.
ISBN
9789020696554 (hardback)

Besprekingen

Een spannend jeugdboek over de jonge Matteo (15) die tijdens een schoolkamp op de Veluwe op de vlucht slaat. Zijn vader wil hem naar een therapeut sturen als hij zijn bloederige tekeningen ontdekt, dus ziet Matteo geen andere optie dan verdwijnen. Maar Matteo is niet de enige in het bos. Er is iemand die nog ongelukkiger en in elk geval veel gevaarlijker is dan hij. En laat die nu de jacht op Matteo geopend hebben… In meeslepende stijl geschreven. Jowi Schmitz (1972) is een Nederlandse auteur. Eerder schreef zij o.a. Zeemeermeisje (2022)* en Beste broers (2020)**.Vanaf ca. 13 jaar.

Over Jowi Schmitz

Jowi Schmitz (Leiderdorp, 12 juli 1972) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken en boeken voor volwassenen. Daarnaast is zij theater recensent.

Levensloop

Jowi Schmitz studeerde Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkte enige jaren bij Man bijt Hond.

Schmitz begon haar schrijverscarrière met twee romans voor volwassenen. In 2011 publiceerde zij haar eerste kinderboek.

Schmitz woont met haar twee zoons op een boot in Amsterdam. Het wonen op een boot inspireerde haar tot het maken van een boek over woonbootbewoners, Nooit nooit nooit meer aan de wal (2013). Over de geboorte van haar zoon Milo schreef zij het boek Te vroeg geboren. Dagboek over mijn zoon (2014).

In april 2022 ontving Schmitz een projectsubsidie van het Nederlands Letterenfonds voor een kinderboek, uit te geven bij Hoogland & Van Klaveren.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia