Boek
Nederlands

Krokodillenalarm!

Jonny Lambert (auteur), Ellen Hosmar (vertaler)
+1
Krokodillenalarm!
×
Krokodillenalarm! Krokodillenalarm!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Muis, schildpad Stoffel en Konijn gaan naar huis door de kreek. Konijn is bang dat daar enge krokodillen wonen, maar Muis heeft daar echt nog nooit een krokodil gezien. Maar wat zou je moeten doen als er toch wel een krokodil zou zijn? Prentenboek met grappige collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Bang zijn, Krokodillen
Extra onderwerp
humor, prentenboeken
Titel
Krokodillenalarm! / tekst en illustraties Jonny Lambert
Auteur
Jonny Lambert
Vertaler
Ellen Hosmar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Let's all creep through Crocodile Creek
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2019
[28] p. : ill.
ISBN
9789048317783 (hardback)

Besprekingen

Muis, Stoffel (schildpad) en Konijn gaan naar huis door de kreek. Konijn vraagt zich af of daar krokodillen zitten, maar die heeft Muis nog nooit gezien. Muis legt aan Stoffel uit hoe een krokodil eruitziet. Ondertussen zie je de drie lopen over een knobbelige rug, voorbij scherpe, spitse klauwen en zwiepende staarten. Tot ze langs scherpe tanden de gevaarlijke bek van een krokodil binnenwandelen. Pas als de bek hard dichtklapt, hebben ze het zelf door en rennen ze voor hun leven. De tekst van de vindingrijke Muis, het angstige Konijn en de onnozele Stoffel staat in tekstballonnetjes boven ze. Een spannend avontuur waarbij de kijker meer ziet dan de personages. Door het verrassende slot, wordt het een cirkelverhaal. De collagetechniek met kleurrijke beschilderde vormen zijn kenmerkend voor Jonny Lambert, zoals ook in het bekroonde ‘Gewoon zoals je bent’ (Prentenboek Top Tien 2018) en ‘Panda wil een vriendje’*. De verschillend beschilderde gekleurde schutbladen roepen in eerste instant…Lees verder

Krokodillenalarm!

Muis, Stoffel schildpad en Konijn gaan naar huis langs de enge, kronkelige kreek. Volgens het bedachtzame Konijn zouden daar wel eens krokodillen kunnen wonen. Onoplettende Muis gelooft er niks van, neemt het voortouw en ratelt erop los. Stoffel schildpad weet niet eens wat een krokodil is, maar zorgt daardoor wel voor de humoristische noot.

Muis probeert Stoffel uit te leggen hoe een krokodil eruit ziet. Stoffel herkent onderweg gelijkaardige dingen en haas lijkt door te hebben dat zwijgen best wel eens goud zou kunnen zijn.

Natuurlijk is het voor de lezer al snel duidelijk dat het trio langs een heleboel krokodillen wandelt.  Enkel Konijn lijkt dit echter door te hebben. Stoffel heeft het als tweede door en muis begrijpt pas in de bek van een krokodil dat ze opgegeten worden. Of Muis zijn les heeft geleerd blijft de vraag in dit boek met open einde? Of zou er zomaar een vervolg met tijgers op dit prentenboek komen?We zagen al wel eerder pr…Lees verder