Boek
Nederlands

Een dier voor Moos en Mies

Jolanda Horsten (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Een dier voor Moos en Mies
×
Een dier voor Moos en Mies Een dier voor Moos en Mies
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Moos en Mies zijn bijna jarig en willen allebei een dier voor hun verjaardag. Hun moeder vindt dat geen goed idee, maar dan komt er verrassend bezoek met allemaal mooie cadeaus. Met kleurenillustraties. AVI Start. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Huisdieren
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
Een dier voor Moos en Mies
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2023
27 p. : ill.
ISBN
9789048750108 (hardback)

Besprekingen

Een grappig leren lezen-boekje (27 p.) over huisdieren, familie en een verjaardag. Moos en Mies zijn bijna jarig en willen allebei een dier voor hun verjaardag. Maar dat vindt hun moeder niet zo’n goed idee! Dan staat hun oom plotseling voor de deur met een mooi cadeau en komt er nog meer bezoek met leuke verrassingen. Met humor en in korte zinnen met eenvoudige woorden geschreven. Met kleurenillustraties. AVI-niveau Start. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar. Jolanda Horsten (Tilburg, 1967) is een zeer bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Dit boek maakt deel uit van de serie: ‘Ik leer lezen met Zwijsen’*.

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia