Boek
Nederlands

Oktober is de mooiste maand

Johanna Spaey (auteur)
+1
Oktober is de mooiste maand
×
Oktober is de mooiste maand Oktober is de mooiste maand

Oktober is de mooiste maand

Genre:
Begin jaren tachtig wordt politiek gevangene Stefan, lid van de Rote Armee Fraktion, tot levenslang veroordeeld. Twintig jaar later besluit het gerechtshof hem op voorwaarden in vrijheid te stellen. Hij mag Duitsland niet verlaten, maar vlucht naar België om op zoek te gaan naar Vera, een verwaarloosde liefde. Tijdens de tocht, op de hielen gezeten door de politie, overdenkt Stefan zijn leven.
Titel
Oktober is de mooiste maand
Auteur
Johanna Spaey 1966-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: De Geus, 2021
205 p.
ISBN
9789044545364 (paperback)

Besprekingen

Hoe een man een 'killer' wordt

In Johanna Spaeys nieuwe roman ontmoet een filosofiestudente een terrorist.

In oktober 1977 leert de Vlaamse Vera via haar zus Marie Stefan kennen, een Duitse geschiedenisleraar die lid is van een 'anarchistiese' groep die in het zog van de Rote Armee Fraktion acties plant om het in hun ogen verdorven kapitalistische systeem te ontwrichten met aanslagen, ontvoeringen en liquidaties. Vera en Stefan hebben een korte passionele relatie tot hij wordt opgepakt. In 2002 komt hij voorwaardelijk vrij en gaat op zoek naar Vera die nooit iets met de terreur te maken had en nu als biblio­thecaresse werkt. In Oktober is de mooiste maand toont Johanna Spaey overtuigend waarom het kwade zo menselijk is.

Oktober is de mooiste maand is de vijfde roman van Johanna Spaey, die in 2005 debuteerde met Dood van een soldaat, een spannende en veelbekroonde roman die speelt in de nadagen van WOI. Spaey is nog niet klaar met de oorlogen: de twee grootste drama's uit de 20ste eeuw spelen een belangrijke rol in het leven van Stefan en Vera. Zo is Stefan de zoon van een dom…Lees verder

Over Johanna Spaey

Johanna Spaey (1966) is een Vlaams journaliste en eindredacteur.

Spaey werd geboren in Leuven en studeerde in deze stad en in Leiden assyriologie.

De dood van een soldaat (2005) is haar eerste misdaadroman, een thriller die zich afspeelt aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Ze ontving voor dit boek de Gouden Strop 2005. Op de Boekenbeurs van Antwerpen heeft ze op 1 november 2005 voor dit boek de Hercule Poirotprijs ontvangen, de prijs voor beste Vlaamse misdaadroman.

Externe link

Lees verder op Wikipedia