Boek
Engels

The deep end

Jeff Kinney (auteur)

The deep end

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Greg gaat met zijn familie met de camper van zijn oom op vakantie. Kamperen in de natuur blijkt echter niet zo'n goed idee, dus gaan ze naar een camping. Hopelijk zal noodweer hun vakantie niet gaan verpesten. Dagboek met veel zwart-witte cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Opgroeien
Extra onderwerp
Taalpunt, Anderstalig
Titel
The deep end
Auteur
Jeff Kinney
Taal
Engels
Uitgever
London: Puffin, 2020
217 p. : ill.
ISBN
9780241424148 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Vijftiende deel van de razendpopulaire reeks 'Diary of a wimpy kid'. Greg en zijn familie leven in de kelder van oma, in afwachting van de verbouwing van hun huis. Maar ze mogen bijna niets. Een zomervakantie in de kelder lijkt aanstaande. Maar gelukkig is daar de camper van Gregs oom, waarmee ze toch op vakantie kunnen. Het zit niet mee, want praktisch elke camperplaats is vol. Kamperen in de natuur blijkt niet zo’n goed idee: zwemmen in een meer wat tot een viskwekerij behoort, en in een natuurpark heb je last van beren. Uiteindelijk besluiten ze naar een familiecamping te gaan. Zal Greg daar vrienden maken en gaat noodweer hun vakantie niet verpesten? Met veel humor, gevoel, inlevingsvermogen en verbeeldingskracht, zowel in de ‘handgeschreven’ tekst op lijntjespapier als in de kwistig gestrooide striptekeningen in zwart-wit, worden de avonturen in sneltreinvaart verteld. Het verhaal weet, zonder veel dramatiek en diepgang, de kern van de puber die zich zo vaak een loser voelt, over…Lees verder

Over Jeff Kinney

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Dunaier

Jeffrey Kinney (Fort Washington, 19 februari 1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere het boek Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Biografie

Jeff Kinney doorliep zijn middelbareschoolopleiding in Forestville. Vanaf begin jaren negentig studeerde hij aan de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Vanaf dat moment wist hij dat hij schrijver wilde worden. Hij werkt tegenwoordig als programmeur en ontwerper van online computerspellen. Hij heeft ook de website Poptropica gemaakt. Zijn bekendste werk is Het leven van een loser.., een boekenserie die uit elf delen bestaat.

Bibliografie