Boek
Nederlands

Druk : alles wat je moet weten als je hoofd overloopt

+1
Druk : alles wat je moet weten als je hoofd overloopt
×
Druk : alles wat je moet weten als je hoofd overloopt Druk : alles wat je moet weten als je hoofd overloopt
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Goede cijfers halen op school, veel likes krijgen op je foto’s, presteren tijdens sportwedstrijden en verstandige keuzes maken voor later. Het lijkt allemaal zo belangrijk, maar de hele tijd je best doen en nog harder leren of trainen kan veel druk opleveren.
In Druk vertellen jongeren hoe ze hiermee omgaan. Samen met experts geven ze tips over wat je zelf kunt doen aan piekeren, w
Onderwerp
Prestatiedruk, Stress
Titel
Druk : alles wat je moet weten als je hoofd overloopt
Auteur
Jeannette Jonker Claudia Lagermann Liesbeth Vijfvinkel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2022
133 p. : ill.
ISBN
9789021427027 (hardback)

Besprekingen

Een boek over de stress die kinderen en jongeren kunnen ervaren en hoe ze hiermee om kunnen gaan. Goede cijfers halen, likes krijgen op sociale media, prestaties tijdens sportwedstrijden: veel redenen voor stress, die kinderen meester moeten worden. Het boek geeft tips over hoe piekeren beperkt kan worden, wat te doen aan wakker liggen en hoe te reageren als de druk echt overloopt. Het is met name geschikt voor leerlingen (jongeren) in het voortgezet onderwijs. Met verhalen, testjes en vragenlijsten. Rijk geïllustreerd met foto’s en gekleurde afbeeldingen. In toegankelijke en empathische stijl geschreven. 'Druk’ is geschikt voor kinderen vanaf ca. 12 jaar.