Boek
Nederlands

Nachtzijde van de rivier : spookverhalen

Jeanette Winterson (auteur), Arthur Wevers (vertaler)
Bundel literaire verhalen over geesten in een digitale wereld en de manieren waarop ze contact zoeken met de levenden.
Onderwerp
Geesten
Titel
Nachtzijde van de rivier : spookverhalen
Auteur
Jeanette Winterson
Vertaler
Arthur Wevers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Night side of the river
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Pluim, 2023
337 p.
ISBN
9789493304895 (paperback)

Besprekingen

Een originele verhalenbundel over geesten in een digitale wereld. In deze digitale en altijd verbonden wereld is er toegang tot duizenden jaren kennis en worden vrienden en familie overal gevolgd. Maar er is geen kennis over de wereld van de spoken. Deze spoken hebben zich aangepast aan de veranderde wereld, ze leven in apps en dwalen door de metaverse, net zoals ze in de huizen en herinneringen van de levenden rondspoken. Ze zoeken steeds naar nieuwe manieren om contact te leggen, te verleiden en wraak te nemen. Op heldere toon geschreven. Geschikt voor een brede tot literaire lezersgroep. Jeanette Winterson (Manchester, 1959) is een bekende Engelse auteur en toneelschrijver. Ze schreef vele boeken. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de E. M. Forster Award, de John Llewellyn Rhys Prize en de Lambda Literary Award for Lesbian Fiction.

Over Jeanette Winterson

CC BY 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Jeanette Winterson (Manchester, 27 augustus 1959) is een Britse auteur. Haar bekendste werk is haar debuut Oranges are not the only fruit (vert. Sinaasappels en demonen / Sinaasappels zijn niet de enige vruchten) dat in 1985 verscheen en in 1990 verfilmd werd tot miniserie door de BBC. Het boek won de Whitbread Prize voor Beste Debuut en de miniserie won de BAFTA voor Beste Drama.

Leven & werk

Jeanette Winterson werd geboren in Manchester en grootgebracht door adoptieouders, Constance and John William Winterson, in Accrington in Lancashire. Haar adoptieouders waren lid van de Pinkstergemeente en voedden Jeanette streng christelijk op. Op haar achtste schreef ze al diensten en bracht ze mensen tot bekering. Door dit talent hoopten haar ouders dat ze zendelinge zou worden. Ze ging uit huis op haar vijftiende nadat ze bekend had gemaakt dat ze verliefd was op een meisje…Lees verder op Wikipedia