E-boek
Nederlands

Het zwarte jaar

Ineke Kraijo (auteur)
+1
Het zwarte jaar
×
Het zwarte jaar Het zwarte jaar

Het zwarte jaar

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar

‘Het zwarte jaar’ van Ineke Kraijo is een spannende, historische Young Adult over het Ierse rampjaar 1847, waarin twee jonge vrouwen, Nora en Mary, de hongersnood proberen te overleven.

Ierland, 1847. Twee jonge vrouwen, twee verhalen. Nora gaat met haar zusje op zoek naar haar vader die eten ging kopen, Mary gaat met een groep Jonge leren een graantransport overvallen. Allebe

Titel
Het zwarte jaar
Auteur
Ineke Kraijo
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: VBK Media, 2020
1 digitaal bestand
ISBN
9789026623813
CloudLibrary
64xzug9

Over Ineke Kraijo

CC BY 3.0 - Foto van/door Ineke Kraijo

Ineke Kraijo (Hardinxveld-Giessendam, 17 november 1974) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en historische (jeugd)romans. Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen.

Biografie

Kraijo was als advocaat werkzaam, voornamelijk binnen de sociale advocatuur. Ze werd voor haar dertigste door een chronische ziekte, dysautonomie, gedwongen te stoppen met dit werk. Ze volgde diverse cursussen, eerst psychologie en vervolgens kinderverhalen schrijven, en besloot schrijfster te worden.

In 2009 verscheen haar eerste boek: De verdwenen soapster. Anno 2021 heeft ze meer dan dertig boeken gepubliceerd. De schrijfster werkt in verschillende genres en voor een brede doelgroep, van peuters tot volwassenen. Meerdere boeken van Kraijo sleepten een prijs of nominatie in de wacht.

De schrijfster publiceert bij verschillende uitgevers, ze schrijft voor tijdschriften en werkt mee aan taalmethodes. Daarnaast is ze schoolschrijve…Lees verder op Wikipedia