Daisy
Nederlands
In dit boek, waarin een aantal van Lovecrafts favoriete en meest karakteristieke verhalen zijn gebundeld, neemt hij ons, langs droom en drogbeeld, mee op een huiveringwekkende reis door zijn door nachtmerries geplaagde hoofd.
Extra onderwerp
Taalpunt
Titel
De kleur uit de ruimte : verhalen
Auteur
Howard P. Lovecraft
Vertaler
Jean Schalekamp
Verteller
Kurt Vanooteghem  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The colour out of space
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Speelduur
5:03
Oorspr. uitgever
Karakters
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man

Besprekingen

Pulpschrijver wordt prins van de horror

Welkom in het lovecraftiaanse universum. De weird fiction van de schrijver-op-de-zolderkamer zal je niet meer loslaten.

Wie ooit in het werk van de horror- en pulpschrijver H.P. ­Lovecraft (1890-1937) is gedoken, zal het kunnen beamen: zijn verhalen zijn zó onwaarschijnlijk en melodramatisch dat ze van de weeromstuit onsterfelijk worden.

Lovecraft is geen literaire fijnproeverij. Of wat dacht u van monstergoden die diep onder de oceaan slapen, wachtend om een apocalyps te ontketenen. Of de mensheid als onbetekenend stipje in een kwaadaardige kosmos, klaar om opgeslokt te worden door een gat in het continuüm van tijd en ruimte. Of oude vloeken en duivelse sektes, verzonken steden en spookhuizen. Dat is de nalatenschap van Howard Phillips Lovecraft - je moet geen twee keer vragen waar Stephen King en Clive Barker de mosterd haalden.

Maar Lovecraft heeft kwaliteiten die hem naar de rekken van de Penguin Classics katapulteerden. De eerste is zijn geniale verbeelding, een geobsedeerde fantasie die nooit droog stond en die een samenhangend, duister wereldbeeld schiep, een lov…Lees verder

Over Howard P. Lovecraft

Howard Phillips Lovecraft (Providence (Rhode Island), 20 augustus 1890 – aldaar, 15 maart 1937) was een Amerikaanse fantasy- en horrorschrijver. Hij staat erom bekend dat hij zijn horrorverhalen in een sciencefictionachtig kader plaatste.

Lovecraft was tijdens zijn leven een vrij onbekende schrijver. Vrijwel al zijn verhalen werden gepubliceerd in pulpbladen als Weird Tales. Tijdens zijn leven werd hij niet veel gelezen, maar zijn werk bleek zeer invloedrijk bij latere schrijvers en fans van horrorverhalen. Onder anderen Stephen King, Bentley Little, Joe R. Lansdale, Alan Moore, Junji Ito, F. Paul Wilson, Brian Lumley en Neil Gaiman noemden Lovecrafts werk als behorend hun primaire inspiratiebronnen.

Biografie

Jonge jaren

Lovecraft werd geboren in het huis van zijn grootouders in Providence, Rhode Island als zoon van Winfield Scott Lovecraft, een handelsreiziger, en Sarah Susan Phil…Lees verder op Wikipedia