Strip
Nederlands

Kampioenen in Afrika

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (medewerker)
+1
Kampioenen in Afrika
×
Kampioenen in Afrika Kampioenen in Afrika
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar

Boma heeft een grote verrassing voor zijn Kampioenen. Ze zijn uitgenodigd om een wedstrijd te spelen tegen het nationale team van een Afrikaans koninkrijk. Ze zullen afgehaald worden met het koninklijke vliegtuig en mogen logeren in de koninklijke verblijven. Maar kunnen de Kampioenen Boma deze keer vertrouwen? Of zit er wéér maar eens een addertje onder het gras?

Onderwerp
Voetbal
Titel
Kampioenen in Afrika
Auteur
Hec Leemans
Medewerker
Tom Bouden
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2018 | Andere uitgaves
[32] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002216299 (paperback)

Besprekingen

De stripserie 'F.C. de Kampioenen' draait om een slecht presterend voetbalteam dat bijeenkomt in het gelijknamige café; de ploeggenoten delen er lief en leed met elkaar. In dit deel worden de heren van het voetbalteam uitgenodigd om naar een land in Afrika te gaan om een wedstrijd te spelen. Wanneer ze er aankomen, zien ze een bekend gezicht: BTW is koning van de stam en het team van F.C. de Kampioenen gelooft zijn ogen niet. Worden ze nu voor de gek gehouden of gebeurt dit allemaal echt? De dames en heren van F.C. de Kampioenen worden vrolijk onthaald door BTW en de stam, maar komen al gauw achter de waarheid. Het stripboek bevat een afgerond verhaal. De strip is op een ietwat karikaturale wijze getekend en is ingekleurd met een fris palet. Het stripboek is op een vlotte en humoristische manier geschreven. Het is bedoeld voor een breed publiek vanaf ca. 10 jaar en kan afzonderlijk worden gelezen. 'F.C. de Kampioenen” is bekend van de gelijknamige Belgische tv-serie.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties