Boek
Nederlands

Superheld Jan en de gemene boeman

+1
Superheld Jan en de gemene boeman
×
Superheld Jan en de gemene boeman Superheld Jan en de gemene boeman

Superheld Jan en de gemene boeman

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jan wil net zo sterk en dapper zijn als Superman. Dan hoeft hij niet meer bang te zijn voor pestkop Bartolomeus Lont en zijn vrienden Gluiperige Gerrit en Lelijke Lucie Lijm. Op zijn achtste verjaardag komt Jans wens uit. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
humor
Titel
Superheld Jan en de gemene boeman / tekst en illustraties Harmen Van Straaten
Auteur
Harmen Van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2020
122 p. : ill.
Aantekening
Bewerkte uitgave van Super Jan
ISBN
9789025879914 (hardback)

Besprekingen

Dit is een oproep aan alle kinderen vanaf ca. 8 jaar, hun ouders, hun opa’s en oma’s, hun meesters en juffen: lees dit boek zelf, en lees dit boek voor! Want mooier, vlotter geschreven, grappiger geïllustreerd, fantastischer en herkenbaarder, goedkoper en kwalitatiever kan lezen niet worden! Superheld Jan redt mensen in een hulpeloze situatie. Dat redden kan wel eens niet goed uitkomen (bij de naarling Bartolomeus Lont), of faliekant verkeerd aflopen (hij trapt in een valstrik en speelt daarmee de boeven Boris Grijpgraag en Gouden Pietje in de kaart), maar meestal lukt het Jan om zijn vermogen in te zetten wanneer iemand gered moet worden: hij wordt beresterk, blaast alles aan gruzelementen, kan pijlsnel vliegen en doorziet situaties. In dit verrassende avontuur lukt het hem nota bene om pestkop Bartolomeus Lont een poepie te laten te ruiken... Heerlijk verhaal vol mooie (bij)figuren en humor, met grappige tekeningen in zwart-wit op vrijwel elke dubbele pagina. Van de hand van een mee…Lees verder

Over Harmen Van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van Straaten illustreerde jarenlang de kinderboekenreeks De Kameleon, waarvoor Van Straaten de Juniorreeks illustreerde. Zijn andere oom, Peter van Straaten, was cart…Lees verder op Wikipedia