Boek
Nederlands

Ninja Patrol en de dinobotten

+1
Ninja Patrol en de dinobotten
×
Ninja Patrol en de dinobotten Ninja Patrol en de dinobotten

Ninja Patrol en de dinobotten

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Storm, Anna en Justin willen gevonden dinobotten onderzoeken. In het dinomuseum lijkt wel iets heel geks aan de hand te zijn. Met gekleurde illustraties. AVI E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Extra onderwerp
AVI 5
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Ninja Patrol en de dinobotten / tekst en illustraties Harmen van Straaten
Auteur
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2023
45 p. : ill.
ISBN
9789020677485 (hardback)

Besprekingen

Een spannend jeugdboek waarin een clubje kinderen in actie komt. Storm, Anna en Justin ontdekken wat ze denken dat dinobotten zijn en hopen meer informatie te vinden in het dinomuseum. Echter, ze merken dat er iets vreemds aan de hand is in het museum: de skeletten van de dinosaurussen zijn verplaatst en een meisje uit hun klas wordt gebeten door een dinoskelet. In vriendelijke stijl en met humor geschreven op AVI-niveau E4. Met grappige, eigenzinnige kleurenillustraties. Geschikt voor lezers vanaf ca. 7,5 jaar. Harmen van Straaten (Arnhem, 1961) is een zeer bekende Nederlandse schrijver en illustrator. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de series: 'Lekker lezen met Kluitman' en 'Ninja Patrol'*.

Over Harmen van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen, waaronder in 2001 een Gouden Appel op de Biennial of Illustrations Bratislava voor het prentenboek Een opa om nooit te vergeten, geschreven door Bette Westera.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van St…Lees verder op Wikipedia