Makkelijk lezen
Nederlands

Het raadsel van Londen

Geronimo Stilton (auteur), Loes Randazzo (vertaler)
De muis Geronimo (ik-persoon) wordt door agent Nul Nul K naar Londen gestuurd. Het is een geheime opdracht. Klem gaat mee, want hij doet mee met een wedstrijd voor goochelaars. Verhaal in korte zinnen en met eenvoudige woorden. Vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
Taalpunt
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Het raadsel van Londen
Auteur
Geronimo Stilton
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Appuntamento ... col mistero!
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2020
124 p. : ill.
ISBN
9789059248519 (hardback)

Besprekingen

Geheim agent Nul Nul K stuurt zijn vriend Geronimo een geheim bericht: Geronimo Stilton, codenaam Nul Nul G, moet in actie komen! In Londen is een bronzen leeuw, die gromt naar het publiek. Samen met zijn neef Klem gaat Geronimo naar Londen. Wat een avontuur en wat een prachtige stad! Hij komt terecht op een wedstrijd voor Grote Goochelaars en ontmoet daar Artimo Grief in een knalgele jas. Wanneer Geronimo het geheim van de grommende leeuw ontdekt heeft, blijkt wie deze meneer Grief echt is. Op een speelse, humoristische manier maakt Geronimo (ik-persoon) een superspannend avontuur mee. Dwars door het verhaal heen zie je echte beroemde plekken in Londen. De tekst is ontzettend afwisselend. In elke zin zijn een aantal woorden in een andere kleur of grootte afgedrukt, wat zorgt voor een vrolijke lay-out. Samen met de grappige illustraties is dit nieuwe deeltje over Geronimo Stilton een feest om te lezen. Tussendoor staan weetjes over Londen en een goocheltruc om zelf te doen. Het boek i…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties