In Rotsfort is de Stenen Grapjas gestolen. Dat is prijs van het moppenfestival, die iedereen wil winnen. Geronimo krijgt de schuld van de diefstal. Kan hij aantonen dat hij het niet heeft gedaan? Verhaal in korte zinnen en met eenvoudige woorden. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Oertijd
Extra onderwerp
Taalpunt
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
De stenen grapjas
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Dinosauro che dorme non piglia topi!
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2021
121 p. : ill.
ISBN
9789059249554 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Geronimo Stilton, de bekende muis, heeft al vele series op zijn naam staan, waaronder de tiendelige reeks 'Oerknagers'. De verhalen spelen zich af in de prehistorie en worden verteld door Geronimo’s verre voorouder: Geronimo Stilstone (ik-persoon). Deze uitgave is de Makkelijk Lezen-versie van het zesde deel uit de serie, ‘De stenen moppentapper’ (2014). Op Muizeneiland in het stadje Rotsfort werkt Geronimo voor de enige krant van de oertijd, de Rotsfort Tamtam, die hij uithakt in steen. Op een avond wordt in Rotsfort een moppenfeest georganiseerd. Wie Knor Knorrig, die altijd knorrig is en niet weet hoe hij moet lachen, als eerste aan het lachen krijgt, wint de Stenen Grapjas. Maar dan wordt de prijs gestolen en wordt Geronimo ten onrechte verdacht. Het verhaal wordt nu verteld met minder moeilijke woorden en kortere zinnen. De opmaak is als in de andere Stilton-boeken: een aantrekkelijke bladspiegel met allerlei lettertypes in meerdere kleuren en grappige, stripachtige kleurenillust…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties