Boek
Nederlands

Berlage en een boef in het museum

+1
Berlage en een boef in het museum
×
Berlage en een boef in het museum Berlage en een boef in het museum

Berlage en een boef in het museum

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Omdat Vos het gezellig wil maken in zijn hol, gaat hij naar Kunstmuseum Den Haag. Hij vindt er allerlei mooie schilderijen en andere kunstwerken. Maar dan wordt Berlage wakker! Prentenboek over de architect Berlage (1856-1934), met kleurenillustraties gebaseerd op zijn werk. Voorlezen vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.
Extra onderwerp
vossen, musea, Diefstal
Titel
Berlage en een boef in het museum
Auteur
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789025879174 (hardback)

Besprekingen

Vos wil graag zijn hol gezellig maken. Hij gaat naar het museum in de stad om iets leuks uit te zoeken. Maar hij komt niet zomaar binnen. Hij bedenkt een plan om toch in het museum rond te scharrelen… Prachtig geïllustreerd prentenboek met een grappig verhaal rondom Berlage, de schepper van het kunstmuseum in Den Haag. Dit is een deel uit de serie ‘kunstprentenboeken’ gemaakt in samenwerking met het Kunstmuseum Den Haag. Op basis van tekeningen van bekende kunstwerken maak je kennis met het museum en de kunst die er te zien is. De illustrator heeft verschillende technieken gebruikt en allerlei kleuren, waardoor het een speels en vrolijk geheel vormt. Het prentenboek begint eigenlijk al bij de binnenkant van het omslag, met de kennismaking met de architect Berlage. Pas later begint het echte verhaal, waarin je kennismaakt met Vos. Achterin staan ook nog schetsen van de illustrator. Het is geschikt om voor te lezen en ook goed bruikbaar als educatief materiaal in de klas. Vanaf ca. 5 t/…Lees verder

Over Georgien Overwater

Georgien Overwater (Gorinchem, 1 november 1958) is een Nederlands illustrator van jeugdboeken en stedenboeken en animatiefilms.

Biografie

Jeugd en opleiding

Overwater groeide op in in Gorinchem. Ze was als kind al graag bezig met tekenen. Na haar middelbare school volgde ze de Kunstacademie in Arnhem. Hier kreeg zij onder andere les van Friso Henstra en Pim van Boxsel. Hierna liep zij stage bij Toonder Studio's met als stagebegeleider Harrie Geelen.

Loopbaan

Overwater was aanvankelijk werkzaam als illustrator bij de NOS. Daarna maakte zij illustraties voor de animatiefilms van Paul Driessen zoals onder meer De schrijver en de dood, The Waterpeople en Three Misses. Later maakte zij ook animaties voor het kinderprogramma Sesamstraat. In 1983 debuteerde zij met het boek Miepjes fantastische vlechten van Trude…Lees verder op Wikipedia