Makkelijk lezen
Nederlands
Een man woont en werkt in het Londen van de toekomst, waar Big Brother iedereen in de gaten houdt. Als hij een bijzondere vrouw ontmoet, besluiten ze samen in verzet te komen.
Taalniveau
Huis van het Nederlands niveau 3
Titel
1984 : in makkelijke taal
Auteur
George Orwell
Bewerker
Vicky Hoogmartens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ninteen-eighty-four
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2022
165 p.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086967025 (hardback)

Besprekingen

Een bewerking in eenvoudige taal van de klassieker ‘1984’ van George Orwell over onderdrukking en verzet in een dystopische wereld. Winston Smith woont in Londen. Maar niet het Londen van nu. In dit Londen is het gevaarlijk: Big Brother is er de baas. Hard werken en geen verkeerde dingen denken, dat is wat je moet doen. Maar Winston komt in verzet, samen met zijn vriendin Julia. En dat heeft vreselijke gevolgen...‘1984’ is geschreven in korte zinnen en heldere taal. Voor iedereen die lezen niet heel gemakkelijk vindt, maar wel goede en bijzondere verhalen tot zich wil nemen. George Orwell (1903-1950) was een wereldberoemde schrijver, journalist, essayist en criticus. Zijn werk won meerdere literaire prijzen, zoals de Hugo Award for Best Novella en de Prometheus Award. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Wereldverhalen'.

Over George Orwell

George Orwell, pseudoniem voor Eric Arthur Blair (Motihari (India), 25 juni 1903 – Londen, 21 januari 1950), was een Brits schrijver, journalist, essayist en literair criticus. Hij is een van de meest bewonderde Engelstalige auteurs van de 20e eeuw. Hoewel hij zijn eerste roman reeds in 1933 publiceerde, was hij aanvankelijk slechts enigszins bekend als schrijver om zijn politiek activisme (hij vocht mee in de Spaanse Burgeroorlog), brak hij door in 1945. Het bekendst zijn de twee werken die hij schreef tegen het einde van zijn leven: de moderne allegorie Animal Farm waarmee hij in 1945 doorbrak en de in 1949 verschenen dystopische roman 1984. Beide zijn scherpe aanklachten tegen stalinisme en totalitarisme.

Eton College en Indian Imperial Service

Eric Arthur Blair werd geboren op 25 juni 1903 in Motihari, Bihar, India uit een Schotse familie. Zijn vader Richard Blair werkte voo…Lees verder op Wikipedia