Boek
Nederlands

Braamsters beproeving

Erin Hunter (auteur), Ans van der Graaff (vertaler)
+1
Braamsters beproeving
×
Braamsters beproeving Braamsters beproeving
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Na het gevecht met de Duistere Woudkrijgers moet Braamster als nieuwe leider van de DonderClan zorgen dat zijn verzwakte clan aansterkt en een stormige tijd overleeft. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Katten
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Braamsters beproeving
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Ans van der Graaff
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bramblestar's storm
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
556 p.
Aantekening
De superedities in de Warrior Cats reeks zijn stand alone titels die ongeveer het dubbele in lengte zijn van de andere delen.
ISBN
9789464291780 (hardback)

Besprekingen

Een lijvig (556 blz.) en spannend jeugdboek over katten en avontuur. De kat Braamster is de nieuwe leider van de DonderClan. Het is een moeilijke tijd voor hem omdat veel katten gewond zijn geraakt tijdens het gevecht met de Duistere Woudkrijgers en de clan niet meer zo sterk is als voorheen. Braamster zal snel keuzes moeten maken, want er is een storm op komst die de clan misschien niet zal overleven. Vlot en spannend geschreven. Erin Hunter (1978) is een internationaal bekende Britse schrijverscollectief. Zij schreven eerdere boeken. Hun werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Warrior cats' en speelt zich af na de gebeurtenissen uit het boek 'De laatste hoop*'. Geschikt voor lezers vanaf 10 jaar.

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste bij het collectief e…Lees verder op Wikipedia