Boek
Nederlands

Kleine Beer gaat naar school

Dany Aubert (auteur), Catherine Leblanc (auteur), Eve Tharlet (illustrator)
Kleine Beer gaat binnenkort voor het eerst naar school. Maar hij denkt dat hij er nog te klein voor is. Gelukkig stellen zijn ouders hem gerust en helpen ze hem zijn angst te overwinnen. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca.3,5 jaar.
Onderwerp
Eerste schooldag
Extra onderwerp
prentenboeken, beren, schoolleven
Titel
Kleine Beer gaat naar school
Auteur
Dany Aubert Catherine Leblanc
Illustrator
Eve Tharlet
Vertaler
Merel De Vink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Bald ist mein erster Schultag
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, © 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789051167900 (hardback)

Besprekingen

Papa en mama Beer bereiden Kleine Beer langzaam voor op de dag dat hij voor het eerst naar school zal gaan. Kleine Beer reageert steeds afwijzend: hij wil niet naar school. Zijn kleine zusje Anna denkt daar heel anders over. Zij vindt Kleine Beer een bofkont. Als uiteindelijk de grote dag aanbreekt, heeft Kleine Beer echt zin om naar school te gaan. Prentenboek met zachtgekleurde illustraties in gemengde techniek, waarop de emoties goed te zien zijn. De vrij uitvoerige tekst laat zich vlot voorlezen. Er wordt een veilige liefdevolle wereld getoond, waarin de gevoelens van het bange beertje serieus worden genomen. Over Kleine Beer verschenen eerder ‘Te groot of te klein?’* (2017) en ‘Hier is ze dan!’ (2014). Het zijn stuk voor stuk sfeervolle, warme prentenboeken over herkenbare onderwerpen. Om voor te lezen ter voorbereiding van de eerste schooldag. Voor peuters en kleuters vanaf ca. 3,5 jaar.

Kleine Beer gaat naar school

Kleine Beer gaat naar school gaat over… jawel, een kleine beer die weldra de eerste schooldag tegemoet gaat. Kleine zus Anna is jaloers, maar Kleine Beer zelf, die ziet het nog niet zitten. Mama en papa, maar toch vooral mama, geven geduldig Kleine Beer de ruimte om zijn angsten te verwoorden en stellen hem elke dag gerust. Totdat Kleine Beer er klaar voor is en er zin in heeft. Want zoals hij zegt: “School is voor grote kinderen, zoals ik!”.Dit is een boekje voor ouders met jonge kinderen, om hen voor te  bereiden op die grote eerste dag. Heel speciaal is het niet. Maar het belicht wel een aantal vragen waar kleine kleuters mee kunnen zitten, zoals: “Waarom moet ik eigenlijk naar school?”, “ Is de school groot?”, “ Mag ik daar met de bal spelen?” … Andere vragen vind ik dan weer vergezocht: “Wat als ik niet alles kan op school?”Het verhaal blijft wat flauw. De lieflijke prenten zullen dan weer zeker een bepaald publiek aanspreken. Over Kleine …Lees verder

Suggesties