Boek
Nederlands

Wie fluit de zon wakker?

+1
Wie fluit de zon wakker?
×
Wie fluit de zon wakker? Wie fluit de zon wakker?

Wie fluit de zon wakker?

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Vos wil zo graag eens de zon wakker fluiten, zoals Merel elke ochtend zo mooi doet. Maar volgens Uil kan een vos helemaal niet fluiten. Hond moedigt hem aan om hard te oefenen en in zichzelf te geloven. Zal het Vos lukken de zon te laten opkomen? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Opstaan, Volhouden, Geluk
Titel
Wie fluit de zon wakker?
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789044840650 (hardback)

Besprekingen

Merel maakt elke ochtend als eerste de zon wakker. Maar daar is Uil het niet mee eens. Hij roept al veel eerder en daarom wekt hij de zon. Hond vindt dat Uil de laatste is, hij roept immers een hele nacht, ver voordat de zon ontwaakt. Vos zou zo graag eens de zon wakker willen fluiten. Volgens de vogels kan dat niet, maar Hond denkt daar anders over. Zal het Vos lukken om de zon wakker te maken? Elke illustratie in het boek beslaat twee pagina’s. De nacht is sfeervol en kleurrijk weergegeven met veel slapende dieren. De dag is ook kleurrijk en er zijn veel dieren die met belangstelling volgen hoe Vos oefent om de zon wakker te kunnen fluiten. De tekst leest prettig en de prenten, met veel details in een rustig sfeervol geheel, nodigen uit om ze vaak te bekijken. Tweede prentenboek over Vos en Hond en hun vrienden. Eerder verscheen ‘De Mooiste Ster’ (2017), een enigszins filosofisch verhaal over complimentjes geven. Dit tweede prentenboek behandelt herkenbare emoties en gaat vooral ove…Lees verder

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia