Boek
Nederlands

Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken

Daniel Smith (auteur)
+1
Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken
×
Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken

Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken

Bespreking van de vijftig meest invloedrijke boeken die de wereldgeschiedenis hebben veranderd. Met zwart-wit illustraties.
Titel
Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken
Auteur
Daniel Smith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A short history of the world in 50 books
Uitgever
Amsterdam: Spectrum, 2022
332 p. : ill.
ISBN
9789000381852 (hardback)

Besprekingen

In ‘Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken’ neemt de Daniel Smith de lezer mee op een historische excursie langst de vijftig invloedrijkste boeken allertijden. Van het Epos van Gilgamesj en de filosofische werken van Plato en Confucius tot de tijdloze werken van William Shakespeare. Maar ook belangrijke werken van recentere auteurs zoals Stephen Hawking en Nelson Mandela. Dit boek geeft een snelcursus over de boeken die bepalend waren in het verloop van de wereldgeschiedenis. Onderhoudend geschreven. Met zwart-wit illustraties. Daniel Smith heeft meer dan 30 boeken geschreven, onder andere over Sherlock Holmes, Steve Jobs, politieke schandalen en de Tweede Wereldoorlog. Zijn boeken zijn vertaald in 25 talen. Hij is daarnaast redacteur bij The Statesman's Yearbook, een geopolitieke gids die al sinds 1864 wordt gepubliceerd en informatie geeft over de landen van de wereld.

Over Daniel Smith

Daniel Smith (Baulkham Hills, 28 mei 1991) is een Australische zwemmer.

Carrière

Op 14-jarige leeftijd won Smith acht Australische jeugdtitels, de meeste sinds Ian Thorpe. Enkele jaren later raakte zijn zwemcarrière in het slop door een drugs- en alcoholverslaving. Begin 2013 meldde hij zich bij een ontwenningskliniek in Hervey Bay. Later dat jaar pakte hij zijn zwemcarrière weer op. Bij zijn rentree op de Australische kampioenschappen zwemmen, in april 2014 in Brisbane, eindigde Smith als achtste op de 200 meter vrije slag.

Op de Australische kampioenschappen kortebaanzwemmen 2014 kwalificeerde hij zich, op de 200 en 400 meter vrije slag voor de wereldkampioenschappen kortebaanzwemmen 2014 in Doha. In Doha eindigde Smith als zevende op de 200 meter vrije slag en als achtste op de 400 meter vrije slag. Op de 4x100 meter vrije slag zwom hij samen met Matt Abood, Travis Mahoney en Tommaso D'Ors…Lees verder op Wikipedia