Makkelijk lezen
Nederlands

Blackmail : in makkelijke taal

Cis Meijer (auteur), Caluke Van Hoften (bewerker)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Tess’ beste vriendin Jade komt plotseling om het leven bij een ongeluk. Als Tess enkele maanden later een geluidsopname van Jade vindt, vermoedt ze dat Tess is vermoord. Ze gaat op onderzoek uit, maar loopt daarbij zelf gevaar. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Leesniveau A2/B1. Vanaf ca. 13 jaar.
Taalniveau
Huis van het Nederlands niveau 3
Titel
Blackmail : in makkelijke taal
Auteur
Cis Meijer
Bewerker
Caluke Van Hoften
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2023
88 p.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086967339 (paperback)
TPL Leesboeken

Andere formaten:

Besprekingen

Een spannende jeugdthriller over de geheimen van een overleden vriendin. Twee maanden na de dood van haar vriendin Jade, ontdekt Tess een onafgemaakte geluidsopname. Jade maakte een podcasts met nieuws en roddels over de leerlingen op haar school. Na een tragisch ongeval is Jade overleden, maar in haar onafgemaakte podcast ontdekt Tess dat er meer aan de hand was. Tess gaat op onderzoek uit. Ze vraagt zich af of Jades dood wel een ongeluk was en of de mogelijke moordenaar nog rondloopt. Eenvoudig en met suspense geschreven. Vanaf ca. 13 jaar. Deze uitgave in korte zinnen en makkelijke woorden is een bewerking van de roman ‘Blackmail’. Cis Meijer (Heemskerk, 1970) is een Nederlandse schrijver. Ze schreef meerdere boeken. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Leeslicht'.

Over Cis Meijer

Cis Meijer (Heemskerk, 15 december 1970) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken en kinderboeken.

Levensloop

Meijer groeide op in Delft. Na haar studie film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam werkte zij jarenlang als video-editor bij SBS6. Ze werkte voor Hart van Nederland en Shownieuws, en maakte bewerkingen voor crime-series en reportages.

In 2014 verscheen haar eerste jeugdthriller Verdoofd bij uitgeverij De Fontein. Dit boek was een van de vijftien genomineerden voor de Hebban Crimezone Beste Young Adult Thriller 2014. Haar boek Jacht (2020) werd genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. In 2023 werd Game on bekroond met de Prijs van de Jonge Jury.

Bibliografie