Strip
Nederlands

Hot tabaaasco!

Christophe Arleston (auteur), Alessandro Barbucci (illustrator)
Ekhö is een spiegelwereld van de bestaande aarde.

Onze steden en onze landen zijn daar terug te vinden, maar net even anders: er is geen elektriciteit, draken doen dienst als lijnvliegtuigen, metrowagons bevinden zich op de rug van vreemde duizendpoten.

Maar het verbazingwekkendst zijn de preshaunen die eruitzien als knuffelbeestjes, maar die de teugels van deze wereld in h
Titel
Hot tabaaasco!
Auteur
Christophe Arleston
Illustrator
Alessandro Barbucci
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Hot Tabaaasco
Uitgever
[Oosterhout]: Uitgeverij L, 2022
53 p. : ill.
ISBN
9789088867989 (paperback)

Besprekingen

Een spannend stripverhaal dat zich afspeelt op Ekhö, de spiegelwereld van de aarde. Steden en landen zijn daar terug te vinden, maar net even anders: er is geen elektriciteit, draken doen dienst als lijnvliegtuigen, en metrowagons bevinden zich op de rug van vreemde duizendpoten. Preshaunen zien eruit als knuffelbeesten maar hebben alle macht. Fourmille Gratule en Yuri Podrov zijn in Ekhö terechtgekomen. Fourmille wordt regelmatig in bezit genomen door de persoonlijkheid van een recent overleden persoon die aan geheugenverlies lijdt. Dankzij de preshaunen brengen de aanwijzingen ze naar Mexico, waar ze op een complot stuiten om de herinneringen van complete bevolkingen te wissen. Ballonstrip met cartooneske tekeningen in veelal aardse tinten.Christophe Arleston (Aix-en-Provence, 1963) is schrijver, journalist en stripscenarist. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.Het boek maakt deel uit van de serie: 'Ekhö - De Spiegelwereld'.

Over Christophe Arleston

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Christophe Arleston, pseudoniem van Christophe Pelinq (Aix-en-Provence, 14 augustus 1963), is een Frans striptekenaar en scenarioschrijver voor strips. Hij is ook bekend onder het pseudoniem Scotch Arleston.

Biografie

In zijn jeugd heeft Arleston in Madagaskar, Mâcon en Parijs gewoond alvorens hij weer terugkeerde naar Aix-en-Provence. In Marseille studeerde hij journalistiek. Zijn carrière begon hij als journalist. Later werkte hij in de communicatie. Ook heeft hij een radiodrama geschreven voor France Inter. In 1992 is begon hij met een strip voor Soleil Productions. In 1994 kwam Lanfeust van Troy (wellicht zijn bekendste werk) uit. Hij schrijft veel strips die door verschillende mensen worden getekend. In Frankrijk werd het tijdschrift Lanfeust Mag uitgegeven waarin veel van zijn werk voor het eerst te lezen was. In dit tijdschrift stond ook werk van andere stripmakers van uitgeverij Soleil, evenals inte…Lees verder op Wikipedia