Makkelijk lezen
Nederlands
Jonathan Harker logeert tijdens een zakenreis in het kasteel van Dracula. Deze Dracula lijkt een vriendelijke man. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.
Taalniveau
Huis van het Nederlands niveau 3
Titel
Dracula
Auteur
Bram Stoker
Bewerker
Pauline Francis
Vertaler
Simone Kramer 1939-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dracula
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2023
83 p.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086967414 (paperback)
TPL Leesboeken
Andere talen:

Besprekingen

Jonathan Harker logeert tijdens een zakenreis in het kasteel van Dracula in Transsylvanië. Al snel wordt duidelijk dat achter die zogenaamde vriendelijk man van alles schuil gaat, overdag mens, 's nachts vampier. Dracula vertrekt na enkele weken naar Engeland op jacht naar bloed. Bekendste griezelverhaal (1897) dat ooit is verschenen, in de meest uiteenlopende versies. Dit boek is het eerste deel in de serie Wereldverhalen, bewerkingen van beroemde klassiekers uit de wereldliteratuur voor kinderen/volwassenen met leesproblemen. De dagboekstijl van het klassieke verhaal is gehandhaafd, maar het taalgebruik (zinslengte, woordkeus) is aanzienlijk vereenvoudigd, de vormgeving is aangepast (duidelijke bladspiegel en een groot lettertype) en uiteraard is het verhaal sterk ingekort. Het verhaal wordt voorafgegaan door een korte samenvatting en afgesloten met informatie over de schrijver en het boek. Het boek is niet geïllustreerd, maar heeft een uitnodigend omslag. Geschikt voor een heel br…Lees verder

Over Bram Stoker

Abraham Stoker (Dublin, 8 november 1847 – Londen, 20 april 1912) was een Iers schrijver, bekend om zijn sensationele verhalen in het horrorgenre. Zijn naam is vooral verbonden aan Dracula, zijn gothic novel uit 1897. Daarnaast schreef hij ook nog mysterieuze romantische verhalen.

Levensloop

Stoker werd geboren in Clontarf, een wijk van Dublin. Na een ziekelijke jeugd studeerde hij aan Trinity College geschiedenis, letteren, wis- en natuurkunde. Zijn daaropvolgende baan als ambtenaar beviel hem niet en hij ging de journalistiek in. Als theatercriticus maakte hij kennis met de beroemde acteur Henry Irving, met wie hij vriendschap sloot en die hij begeleidde op binnen- en buitenlandse tournees. Ook was hij lange tijd manager van Irvings Lyceum-theater in Londen. Door zijn werk en reizen kwam hij in contact met diverse bekende artiesten en lieden uit de hogere kringen.

Stoker is vooral bekend geworden en gebleven als sc…Lees verder op Wikipedia